i5-6200U işlemcinin kullanımını arttırma

Ekran kartım vs çok iyi değil ama i5-6200U 2.30GHz işlemci diğerlerinin yanında çok güçsüz kalıyor. Ayrıca ısınması da fazla. Yüksek enerji tasarruflu mod olduğu için aldığım verim düşüyor. Yapabileceğim bir şey var mı? OC yapmam çünkü laptop fan hızları manuel ayarlanamıyor.

Ekran kartım vs çok iyi değil ama i5-6200U 2.30GHz işlemci diğerlerinin yanında çok güçsüz kalıyor. Ayrıca ısınması da fazla. Yüksek enerji tasarruflu mod olduğu için aldığım verim düşüyor. Yapabileceğim bir şey var mı? OC yapmam çünkü laptop fan hızları manuel ayarlanamıyor.

Isınmada fazla ise OC yaptığınızda daha fazla ısınacaktır.
Notebookların donanımları birbirine uyumludur.
Güçsüz kaldığı fikrine nereden vardınız?

Temizlik ve termal macun değişimi yapabilirsiniz, altında delik varsa laptop soğutucu alabilirsiniz. Oyun oynuyorsanız GeForce Experience üzerinden oyunları optimize edebilirsiniz.

Ayrıca ben cihazımı güç yönetiminden Power saver moduna aldım ısınmadığı için işlemci kendini yavaşlatmıyor denemenizi tavsiye ederim.
Güçsüz kaldığı fikrine nereden vardınız?

Cihaz ısındığında işlemci gücü kestiğinde droplar yaşanabiliyor. Sanırım sorun bundan kaynaklı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı