Herkese merhabalar, öncelikle yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Mavi ekran hatası almaya bayağı bir süre önce başladım maalesef ki aldığım mavi hataların kodları ve isimlerini hatırladığım kadarıyla aşağıda vereceğim ve son aldığım mavi ekran hatasını da belirteceğim. Şöyle ki arkadaşlar bilgisayara sorunsuz mavi ekran hatası almadan girebiliyorum ama oyunlara girdiğimde yükleme ekranlarında alıyorum. Genelde oyun açılıyor ama yükleme ekranından oyuna geçemiyorum. Genelde direk mavi ekranı alıyorum yükleme ekranında.
Aldığım hatalardan biri VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR diğeri ve en sonuncu olan hata ise WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR.
Sistem özelliklerim şöyledir arkadaşlar (laptop ve Casper C500)
Sistem belleği 8 GB.
işlemci6. nesil ıntel® core™ i5-6200U
ekran kartı NVIDIA GeForce 940M ve Intel Graphics 520.
Windows 10 Home.
Arkadaşlar sürücüleri güncelleştirdim, Windows güncel gözüküyor. Minidump dosyası:minidump.rar
Primarily for Intel® Chipset Products, this utility version 10.1.18793.8276 installs the Windows* INF files. See detailed description to find out if you need this file.
downloadcenter.intel.com
Buradan 64 bit versiyonunu indirip kur. Bu hatanın düzelmesi lazım, düzelmezse sorun işlemcide demektir.
Primarily for Intel® Chipset Products, this utility version 10.1.18793.8276 installs the Windows* INF files. See detailed description to find out if you need this file.
downloadcenter.intel.com
Buradan 64 bit versiyonunu indirip kur. Bu hatanın düzelmesi lazım, düzelmezse sorun işlemcide demektir.
DDU denilen şey nedir biraz bilgi verirmisin, ayrıca nasıl yükleyip kurucam DDU ile. Yorumun için ayrı teşekkür ederim deneyeceğim ve geri bildireceğim.
DDU sürücüleri kalıntı bırakmadan kaldırmaya yarayan çok güzel bir programdır.
DDU ile sadece kaldırılacak, ekran kartı sürücüsünü resmi siteden indirip geri kurabilirsiniz.
Merhabalar dün sizin dediğiniz adımları yaptım. Verdiğiniz linkten indirdim ve DDU ile ekran kartını güvenli modda kaldırdım. Sonrasında bilgisayarı açtım ve ekran kartı sürücüsünü indirdim en son sürümünü ve açtım. Güncelleme neredeyse bitmişti ki güncellemenin sonunda Mavi ekran yedim yine konu başlığında ki gibi. Sonrasında bilgisayarı her açtığımda ilk defa açılırken mavi ekran hataları almaya başladım. Şu an Windows'u sıfırladım. Adımları tekrar uygulayacağım. Siz de yardımcı olursanız sevinirim
Şu an bilgisayarı sıfırladım ve Windows güncellemelerini indirmekteyim. Hangi dosyayı istediğinizi ve onları size nasıl atacağım konusunda yardımcı olursanız sevinirin