VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR mavi ekran hatası

Fotohijyenik

Centipat
Daha fazla  
Sistem: Lenovo V15-IWL 81YE008ETX / Intel Core i5-8265U 1.60GHz / 12 GB RAM (orijinal hali 4 GB RAM) / 240 GB SSD (orijinal hali 1TB hard disk) / 2 GB GeForce MX110 15.6” HD.
Sistemde Dahili Intel ekran kartı var, NVIDIA MX110 Harici durumda.

Yardımınıza ihtiyacım var çünkü 3 gündür uğraşıyorum hâlâ çözemedim.

Windows güncelleştirmelerini kontrol ettim - İşe yaramadı.
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp SFC /scannow komutunu işledim - İşe yaramadı (arızalı bir dosya bulmadı)
Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledim - İşe yaramadı.
Sürücüyü DDU ile kaldırıp tekrar yükledim - İşe yaramadı.
Format attım, Windows 10'dan W11'e temiz kurulumla geçtim - İşe yaramadı.
Ama ne zamanki ekran kartı sürücüsünü kaldırıyorum sorun çözülüyor. Her geri yüklendiğimde iyi çalışıyor. Ta ki uzun süre geçirene kadar ya da net bir şekilde bilgisayarı yeniden başlatana kadar. Hatta oyun dahi oynatıyor sürücüyü tekrar kurunca, ama yeniden başlatınca tekrar mavi ekran ve aynı hata kodu.

Dosya Ekleri

• IMG20250804151100~2.jpg
    IMG20250804151100~2.jpg
    121 KB · Görüntüleme: 29
Estağfurullah hocam hiç sorun değil, umarım bir sıkıntınız yoktur. Açıkçası nvidia ile görüştüm maalesef onlarında çözümleri işe yaramadı. Bu süreç boyunca yaptığıma benzer şeylerden bahsettiler. Şuan şöyleki nvidiayı sildim intel ile çalıştırıyorum bilgisayarı, sabahtan beri kullanıyorum bilgisayarı, 2 saat önce pc'yi yeniden başlattım ve NVIDIA sürücüsünün yüklendiğini gördüm. Sabah yüklü halde değildi, baştan başlatınca oldu. Sağ altta Nvidia uygulaması yüklü görünmüyor, uygulamayı store'dan indirebilirsiniz uyarısı geldi ama indirmedim tabiki. Sürücünün yanında herhangi bir uyarı işareti de yok. Ama yaklaşık 2 saattir bilgisayarı kullanıyorum bir sorun yok. Yarım saat önce fanlar uçuş modunda çalıştı yine mavi ekran geliyor diye düşündüm ama sorun yaşanmadı. Belki bir ara oyun oynamayı denerim ya da tekrar mavi ekranla karşılaşmamak için intel ile çalıştırmaya devam ederim. 1 gün sonra deneyebilirim belki oyun oynamayı.
Tamam hocam. İnşAllah bir problem çıkmaz. Çıksa yazarsınız yine elimden gelen kadar size yardım etmeye çalışırım.

Tamam hocam. İnşAllah bir problem çıkmaz. Çıksa yazarsınız yine elimden gelen kadar size yardım etmeye çalışırım.
Bilgisayara bi 10-15 dakika dokunmayınca bildiğin üzere ekran kararır fakat sistem çalışmaya devam eder. Pil Gücü Yönetim sistemi falan. İşte bu her olduğunda bilgisayar kapanıyordu ki yine kapandı. Ama bu sefer Nvidia sürücüsü yüklü olduğu için ek olarak mavi ekran hatası tekrar aldım. Kurtarma sayfasında bitlocker anahtarını girdim beni güvenli moda atar diye düşündüm ama atmadı. Bilgisayar cmd ile çalıştı ve Nvidia sürücüsünü kaldırmış halde geldi. Cmd o yüzden açıktı sanırım. Ek olarak şöyle birşey var. W11 de her ne kadar güvenli moda girmeye çalışırsam çalışayım giremiyorum. Bitlocker'i anahtarla açıyorum ama sonrasında Pin şifresi girme kısmında bir sorunla karşılaşıyorum. Pin şifresini girmeme izin vermiyor yani. DDU ile sürücü kaldırma işlemini mecburen normal modda yapıyorum. O da büyük ihtimalle tam işe yaramıyor ki Nvidia sürücüsü bir süre sonra geri yükleniyor.
ARTIK ÜMİTLERİMİN SONUNA YAKLAŞTIM DİYEBİLİRİM :D ÇOĞU YOLU DENEDİM İŞE YARAMIYOR, SORUNUN DONANIM KAYNAKLI OLDUĞUNU KABULLENMEK DIŞINDA ELİMDEN BİRŞEY GELMİYOR.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı