i5-6200U sisteme Linux Mint kurulumu

Ethif

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Linux Mint denemek istiyorum fakat endişelerim var;
1- bu biraz garip gelebilir. Annem bilgisayarı aldığında hakkarim.net Oyun ve Eğlence Portali-101-Okey-Domino-Batak Oyunları şu oyunu oynuyor. Linux Mint'te bunu çalıştırmanın yolu var mıdır?
2-League of Legends ve FIFA, pes oynuyorum. Bu oyunları çalıştırabilir miyim?
3- AMD Radeon R7 M360 ekran kartım yandı ve Linux Mint'i yüklersem bu ekran kartının sürücüsünü otomatik olarak yüklemeye çalışır mı? Windows bahsettiğim şeyi yapıyor çünkü.
4- Linux Mint HDD'de kasar mı?
Lazım olursa sistemim; LENOVO IDEAPAD 500 CORE İ5 6200U 2.3GHZ-8GB RAM-1TB HDD-15.6"-2GB-W10 NOTEBOOK fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da (tekrardan belirteyim AMD R7 M360 kullanılamıyor, yanık)

Saydığınız oyunların çoğunun Linux desteği yok. Annenizin oynadığı oyunun da yoktur da o muhtemelen Wine ile çalışır. Fakat PES ve FIFA'ya yapacak bir şey yok. Lol wine ile çalışıyor diyen de olmuş çalışmıyor diyen de yani o da kesin değil.
3- Linux tüm sürücüleri otomatik yükler ama Windows'daki gibi dğeildir. Yüklediği sürücüyü gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
4- Hayır Windows'dan farkı olmaz. Ama tabii ki SSD her zaman tavsiye edilir.

Saydığınız oyunların çoğunun Linux desteği yok. Annenizin oynadığı oyunun da yoktur da o muhtemelen Wine ile çalışır. Fakat PES ve FIFA'ya yapacak bir şey yok. Lol wine ile çalışıyor diyen de olmuş çalışmıyor diyen de yani o da kesin değil.
3- Linux tüm sürücüleri otomatik yükler ama Windows'daki gibi dğeildir. Yüklediği sürücüyü gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
4- Hayır Windows'dan farkı olmaz. Ama tabii ki SSD her zaman tavsiye edilir.
LoL icin ugrasip WINE ile calistirilabilir modlanmis bir WINE surumuyle. Ancak giris seviyesi kullanici icin ne kadar basit olur bilmiyorum.

Dual boot olabilir ornegin Windows + Mint gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı