i5 6400 Sistem için RAM Ve SSD Yükseltmesi

silinik55

Kilopat
Yer
Samsun/Bafra
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar.
  • i5 6400
  • MSIGTX 1050 Ti Gaming X
  • KINGSTON HYPER X FURY 2133 MHZ 8 GB CL 14 RAM
  • 600 W 80 + AERECOOL KCAS PSU
  • 1 TB 7200 RPM Seagete Barracuda HDD
  • ASUS B 150 M PRO GAMING ANAKART
  • ASUS VG 245 H MONITÖR

Sistemim yukarıda belirtmiş olduğum özelliklerde.
Şimdi sizlere sormak istediğim şu arkadaşlar; RAM ve SSD eksikliği yaşıyorum. 2'sine birden yetecek bütçem yok. SSD alırsam RAM, RAM alırsam SSD'ye ihtiyaç duyacağım. Ben de 4 GB RAM alıp yanına SSD alsam mı diye düşündüm. Anakartta 4 tane RAM slotu bulunmakta zaten. İleride sıkıntı yaratacak bir durum olmaz. Tek sormak istediğim şu 12 GB RAM günümüz oyunları için yeterli olur mu? PUBG'de 8 GB azizliğine uğruyorum ama aynı zamanda SSD'sizliğinde azizliğine uğruyorum. 8 GB RAM fiyatları çok pahalı geliyor bütçem yetişmiyor. Ya sadece 8 GB RAM alıp SSD işini biraz daha erteleyeceğim. Ya SSD alıp RAM işini erteleyeceğim. Biraz daha dediğim uzun bir süre. Ya da GB RAM + SSD satın alacağım. Sizce hangi seçeneği yapmak daha mantıklı?
12 GB RAM güncel oyunlarda beni bunaltır mı? Siz olsanız nasıl yaparsınız? Şimdiden yardımlarınıza teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam RAM alırım, 4 GB alırsanız sisteminizde sadece 8 GB RAM dual channel olarak çalışır, kalan 4 GB daha düşük performansta çalışacağından 8 GB almak bence daha mantıklı. Ha şöyle yaparsınız 8+4+4 GB yaparsınız ileride tekrar RAM alarak o zaman tamamen dual channel performansı alabilirsiniz sanıyorum flex mode teknolojisi sayesinde. Ama bence 8 GB tek çubuk almak daha iyi olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı