Gürkan Çaputlu
Hectopat
Daha fazla
Merhaba, son birkaç haftadır yaşadığım oyun odaklı FPS düşüklüğü ve yüksek CPU kullanımı sorunlarım var. Sistemimi aşağıda belirteceğim. Belirttiğim sistem özellikleri oynadığım oyunlara göre çok iyi olmasa da sorun çıkarmayacak tipten bir sistem. Ancak az önce de belirttiğim gibi çoğu oyunlarda yaşadığım performans düşüklüğünün sebebini bir türlü anlamış değilim. Bilgisayara format atıp gerekli sürücüleri kurduktan sonra bile hala aynı sorunları yaşıyorum. Oyunlarda CPU'm %80 civarında kullanılıyor. GPU'm ise %30-40 arasında değişiyor. İşlemci termal macunumu yaklaşık 6-8 ay önce yeniledim ve kompresör ile temizlettim. Bugün kasamın içini açtığımda işlemci fanımın çok fazla kirlendiğini ve diğer parçalarında kirlendiğini gördüm. Sizce FPS düşüklüğümün sorununu detaylı bir temizlik yaptırdıktan sonra çözebilir miyim?
Temizlik dışında yapmam gereken bir şey varsa sizden ricam bana yardımcı olur musunuz?
Temizlik dışında yapmam gereken bir şey varsa sizden ricam bana yardımcı olur musunuz?
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: