i5 6400 Tabanlı Sistem Toplama

Emirhan Ürey

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler. Ben bir sistem topladım fakat bu sistemle ilgili bir kaç sorum var. Sorularım şu şekilde;
1) Sistemim ne kadar enerji tüketir?
2) Kasa olarak ne seçmeliyim? Sanırım bazı kasalar enerji kaynağını içinde bulunduruyor. Böyle bir kasa almalı mıyım?
3) Parçalarım uyumlu mu ?
4) Kaç tane fan tak malıyım? Ekran kartımın sanırım kendi soğutması var. İşlemcilerin stok fanları pek fazla sevilmiyor galiba. Fan önerir misiniz?
5) İşlemci mi overclock yapmaya değer mi ? Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci Bu işlemciyi alabilirim overclock için.

Dosya Ekleri

• ss (2016-01-12 at 02.39.48).png
    ss (2016-01-12 at 02.39.48).png
    4 KB · Görüntüleme: 350
Son düzenleme:
Ekran kartını R9 390 yapmalısın performansları çok yakın fakat aradaki fiyat farkına asla değmez. Bunun için kaliteli 600-650W yeterli olacaktır. İşlemci O.C olmadığından stok fan yeterlidir. Kasa seçme konusunda bütçene göre değişir bütçen varsa 600W kaliteli bir güç kaynağı ve malzeme kalitesi iyi bir kasa yeterli olacaktır. Ana kartı O.C edecek misin ? 2666 MHZ O.C ile destekliyor bildiğim kadarıyla yanlış biliyor olabilirim yanıltmayım.

Ekran kartını R9 390 yapmalısın performansları çok yakın fakat aradaki fiyat farkına asla değmez. Bunun için kaliteli 600-650W yeterli olacaktır. İşlemci O.C olmadığından stok fan yeterlidir. Kasa seçme konusunda bütçene göre değişir bütçen varsa 600W kaliteli bir güç kaynağı ve malzeme kalitesi iyi bir kasa yeterli olacaktır. Ana kartı O.C edecek misin ? 2666 MHZ O.C ile destekliyor bildiğim kadarıyla yanlış biliyor olabilirim yanıltmayım.

Malesef ekran kartında değişiklik yapamıyorum. Overclock yapabilirim aslında. Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci bu işlemci ile resimdeki işlemci arasında kaldım. Fiyat farkına değer mi ?

Bunun için ekstra soğutucu alman gerekli ''K'' ibareli işlemcilere stok fan konulmuyor artık. Eğer oyun dışında üst seviye için kullanacaksan değer fakat oyun için alıyorsan gereksiz.

Sana kalmış bir şey eğer O.C destekli bir ana kart alıyorsan O.C destekli işlemci almalısın ama yok ben uğraşamam onunla diyorsan normal ana kart alırsın aradaki farkı ekran kartına yatırım yaparsın mis gibi bilgisayar olur darboğaz vs. söz konusu olmaz.

Skylake işlemciler şuan K sız versiyonlarında da OC destekliyor ancak intel'in bunu 2 gün sonra kaldırmayacağının garantisi yok ayrıca K sız işlemccilerde OC yapmak daha zor. Bence, OC yaparım diyorsanız i5 6600K alın, yapmam diyorsanız anakartınızı B150 yada H170 serileri ile değiştirin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı