i5-6400 ve RX-470 Sistem Toplama

İşlemci veya ekran kartının performansının düşmesi sıkıntı değil diyorsun yani ? çektiği değil verdiği güçten bahsediyorum.

80+ Bronze olması, bu durumda sadece prizden çekilen gücü etkiler. 600W bir güç kaynağı ortalama 500W ve üzeri bir güç sağlayabilir 12V kanalından. Sistem ise tam yük altında 300W harcayacaktır maksimum olarak. Bu da performans düşmesine yol açmaz. İçiniz rahat olsun. Sadece 80+ Bronze kaynağında prizden 360W çekilecek iken, 80+ sertifikasız olan bu güç kaynağında yaklaşık 400W güç çekilecek. Başka bir fark olmayacaktır.

6402p ile 6400 arasında pek bir fark yok, 0.1 GHz daha yüksek 6402p benim tercihim 6402p tarafında. Oyuncu sistemi dengeli olmak zorunda, bütün parçalar orta segmentde anakart giriş seviyesinde kalınca sorun yaratır, B serisi anakart seçilmeli yok ben kafama buyruk gideceğim diyorsanız "H" serisi bir anakart seçin, belleklerin boyutunu 16 GB yapın yeni çıkacak oyunlarda 8 GB sorun çıkartabilir ama senin seçimin.

Yeni sistemim nasıl ?
sez.PNG

Son düzenleme:
80+ Bronze olması, bu durumda sadece prizden çekilen gücü etkiler. 600W bir güç kaynağı ortalama 500W ve üzeri bir güç sağlayabilir 12V kanalından. Sistem ise tam yük altında 300W harcayacaktır maksimum olarak. Bu da performans düşmesine yol açmaz. İçiniz rahat olsun. Sadece 80+ Bronze kaynağında prizden 360W çekilecek iken, 80+ sertifikasız olan bu güç kaynağında yaklaşık 400W güç çekilecek. Başka bir fark olmayacaktır.
İleriye dönük sistemin amacından bihaber misin? daha sonra yükseltme yapcağı zaman değerli yorumunuza çok hayır duası gelecektir.

İleriye dönük sistemin amacından bihaber misin? daha sonra yükseltme yapcağı zaman değerli yorumunuza çok hayır duası gelecektir.
Bi'haber değilim. Ancak teknoloji geliştikçe, güç harcamaları düşüyor. Bunu da hesaba katmak gerek. Ve arkadaşın bütçesi sınırlı. Sınırlı bütçe ile 80+ Bronze dayatması yersiz olur. İleride upgrade gerektiğinde zaten harcanacak bütçeden 150-200TL arası ayrılarak güzel bir güç kaynağı o zaman alınabilir.
Ki 2. seçenek olarak 600W 80+ Bronze bir güç kaynağıyla birlikte kasa tavsiyesi verdim ben de. Ancak 600W'lık normal PSU da pişman etmez. Ve RX470'e crossfire yapacağında bile fazlasıyla yeterli olur.
Bütçeyi de göz önünde bulundurmak gerek. Daha anakart H110M Pro-Vd modeli iken, ille de 80+ Bronze güç kaynağı alın demek mantıklı olmaz. Bunu demeye çalıştım.
Saygılarımla.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı