profjoker3
Hectopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Şahsen i5 6402P kullanan birisi olarak söylüyorum, şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Tüm skylake ailesinde de olduğu gibi, 14nm litografi ile üretildiği için işlemci fazla ısınmıyor. Ben de %100 tam yükte iken max. 36 derece oluyor. Ve oyunlarda bildiğin resmen uçuyor. Verdiğin parayı sonuna kadar hak eden bir işlemci. Ben memnunum.
i5 6400 ile i5 6402P işlemcinin farklarına gelecek olursak.
Aralarında 2 tane fark var. 1- i5 6402P işlemcisinde olan dahili grafik yongasının daha düşük olması. Eğer sistemi harici ekran kartı ile kullanacaksanız ve oyun oynayacaksanız buna gerek yok. Zaten oyun oynayacak birisi sistemi harici ekran kartı ile kullanacağı için, işlemcinin içinde ki dahili grafiğin pek de önemi kalmıyor. 2- i5 6402P işlemcisinin içinde ki çekirdek daha güçlü ve daha hızlı.
Şu akıllı önbellek özelliğine gelecek olursak. Yabancı sitelerde olduğu söyleniyor fakat olmasa da bir şey değişmez. Çünkü akıllı önbelleğin oyunlarda ki performansa bir katkısı yok. İşlemcinin render fonksiyonu ile ilgili bir şey o.
Sonuç olarak şunu söylemeliyim. Oyun oynayacaksanız i5 6402P alın. Çünkü içindeki çekirdek daha güçlü daha hızlı olduğu için, oyunlarda daha fazla performans veriyor. Ama gündelik kullanım için alıyorsanız i5 6400 alabilirsiniz.
noktayı koymuş konuya