i5 6402P ve GTX 1050 Ti oyunlarda FPS düşüşü

178431

Kilopat
Selamlar, aşağıda belirtilen sistemde CoD warzone, GTA V, The Division 2 gibi oyunlarda FPS düşmesi yaşıyorum, fakat benimle aynı sayılan sistemde drop yaşamadan arkadaşım oynayabiliyor. Oyunları harici harddiskten dahili harddiske geçirdim fakat sorun çözülmedi, HD Tune programıyla diske baktım fakat sıkıntı gözükmüyordu.
İşlemci sıcaklıkları boşta 60 derece oyuna girince 75 derece civarında dolaşıyor. Termal macunu uzun süredir yenilemedim yenilemeyi düşünüyorum ama sorun nerede tam olarak saptayamadım. Sizce sıkıntı nerede?

EVGA GTX 1050 Ti
i5 6402P
8 GB DDR3 RAM 2133 MHz
MSI B150M Bazooka

MSİ Afterburner ile oyun değerlerini atarmısınız.
Fps drop ve kaplamaların geç yüklenmesi sorununu yaşıyorum
tsss.PNG

Oyunu rahatlıkla oynayabilmeniz için, yaşamış olduğunuz problemler doğrultusunda hızlı bir HDD/SSD + 8 GB RAM takviyesi yapmanızı öneririm. RAM önerisinde bulunmamın sebebi, bellek kullanımının 8 GB sınırına dayanmış olması ve buna bağlı olarak dropların yaşanıyor ihtimalinin yüksek olması. Ayrıca COD Warzone, The Division 2, Forza Horizon 4, Battlefield 5 gibi kaliteli güncel oyunlar 12 GB'a kadar RAM kullanıyor. RAM miktarı az gelirse, istenirse sistem çok güçlü olsun, bu tip oyunlar FPS dropları ve takılmalar sebebiyle oynanmaz hale gelir. Sıcaklarınızda da herhangi bir problem göremiyorum, yükte dahi gayet güzel değerler alıyorsunuz. Şu anlık termal macun yenilemenize gerek yok. Bu arada oyunları oynarken V-Sync ayarını kapatmayı unutmayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı