i5 6402P ve RX 470 sistem yükseltme

RankQX

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
3D Environment Artist
CPU: i5 6402P
GPU: MSI RX 470 4G
Anakart: MSI Z270 SLI Plus
RAM: G.Skill Aegis 2x8 GB 2133 MHz CL15
CPU Soğutucu: HyperX 212 Evo
KASA: Zalman Z3 Plus
PSU: FSP HD600 80+ 600W

Aslında sistemim çok da kötü sayılmaz ama tamamen hobi amaçlı sistem yükseltme yapmak istiyorum. Hazır işe de girmişken daha iyi bir fırsat olmayacağını düşünerek upgrade yapmaya karar verdim. Aklım da belirli bir bütçe yok. Sistem de günümüz şartlarına ve geleceğe yönelik eksik gördüğünüz donanımları ve ona uygun F/P olabilecek tavsiyeleri söylerseniz harika olur.

CPU soğutucu: HyperX 212 Evo
Kasa: Zalman Z3 Plus

Aslında sistemim çok da kötü sayılmaz ama tamamen hobi amaçlı sistem yükseltme yapmak istiyorum. Hazır işe de girmişken daha iyi bir fırsat olmayacağını düşünerek upgrade yapmaya karar verdim. Aklım da belirli bir bütçe yok. Sistem de günümüz şartlarına ve geleceğe yönelik eksik gördüğünüz donanımları ve ona uygun F/P olabilecek tavsiyeleri söylerseniz harika olur.

İşlemci kesinlikle değişmesi gereken en büyük etken almanı tavsiye ettiğim Ryzen 5 1600 AF 12nm bununla beraber B450 chipsetli bir anakart alırsan overclock ile üst düzey bir oyun deneyimine sahip olabilirsin ve Ryzen işlemciler yüksek frekanslı RAM'lere ihtiyaç duyar ne kadar yüksek MHz o kadar performans yani aynı şekilde çift kanallı bir RAM kullanmaya devam et zaten CPU soğutucun gayet yeterli gözüküyor ve psun gayet yeterli ve güzel bir de kasanı değiştirip hava çıkışı olan en az 3 fanlı kasaları tercih etmen gerekir kesinlikle eğer ekran kartımı da değişmek istiyorum dersen RX 5500XT veya GTX 1650 tercih etmeni söyleyebilirim fakat ekran kartın hiç fena değil yerinde olsam çok param yoksa ekran kartını değişmezdim...

Konuyla alakasız anakartınız neden diğer bileşenlerden çok daha iyi? Baktım sitelere 1800 liradan başlıyor :d
Yani anakartınızın üstüne yakışır bir sistem mi dizmek istiyorsunuz?
B150M Bazooka vardı ama CPU soğutucuyu takarken anakartın pinlerini yamultmuştum. Pinleri düzeltmeme rağmen çalışmadığı için bende bunu almıştım in indirimle 600 TL ye almıştım.:D

Upgrade olayı burada bir paradoxa giriyor. Anakart 7.nesile kadar destekliyor. Buna takabileceğim maks işlemci 7700K. Lakin piyasa da yok. Geriye takabileceğim 6700K kalıyor. O da yok. Anakartın her türlü değişmesi gerekiyor. Anakart değişirse işlemciyi de değiştireceğim. GPU da değişecek ve Ryzen alırsam CPU soğutucu da değişecek. Onlar değişirse bari kasayı da değiştireyim diyeceğim. Baştan PC toplamış olacağım.

O zaman güzel bir upgrade için en azından B450 anakart, Ryzen 3600 ve RTX 2060, 8+8 3000MHz RAM almak en mantıklısı bence. Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama 5 bin falan tutar bu dörtlü. Bütçe çok fazla değilse işlemci Ryzen 1600 (12nm) ve GTX 1650 super ya da 1660 super ikilisi de güzel olur ama ilk dediklerim sizi daha çok mutlu eder. Her oyunu full ayarda oynarsınız. Yeni çıkacak oyunlar için de hazır olursunuz.

O zaman güzel bir upgrade için en azından B450 anakart, Ryzen 3600 ve RTX 2060, 8+8 3000MHz RAM almak en mantıklısı bence. Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama 5 bin falan tutar bu dörtlü. Bütçe çok fazla değilse işlemci Ryzen 1600 (12nm) ve GTX 1650 Super ya da 1660 Super ikilisi de güzel olur ama ilk dediklerim sizi daha çok mutlu eder. Her oyunu Full ayarda oynarsınız. Yeni çıkacak oyunlar için de hazır olursunuz.

Bence de öyle ama parası var diye illa ki 3600 alacak diye bir şey yok ve sanki RX 5500XT bir tık fiyat perf. oranında daha iyi olacakmış gibi he?
Sırf daha az ısınıyor diye daha az performans almak akıl kârı değil

CPU Soğutucu: HyperX 212 Evo
KASA: Zalman Z3 Plus

Yeni konu açıp forumda kalabalık yapmayayım diye düşünerek bu konuyu hortlattım. ( Daha mı kötü yaptım acaba?)
İşe girdikten sonra bir miktar para biriktirdim ve 10-12k civarı bir sistem toplamaya karar verdim. Şu an elimde 5800 TL var. Sistemi parça parça toplamayı düşünüyorum. Bu ay ekran kartı, anakart sonra ki ay kalanlar gibi. Parayı biriktirip hepsini aynı zamanda mı alayım yoksa parça parça mı? Ayriyeten bana monitör dahil sistem tavsiyelerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum. 10-12 k monitörsüz toplayıp sonra ki birkaç ay içinde de alabilirm monitörü. Ama o zaman da 1-2 ay 900P monitör kullanmak zorunda olacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı