i5 6402p ve RX 480 sistem toplama

Sistemi beğendim fakat o işleciyi almayın. P serisi işlemcilerde Smart Cache yok. i5 6400 veya i5 6500'e bakın.
Smart cache var hocam.

• ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
  • ZALMAN ZM600-GLX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI
  • Kingston 16GB (2x8GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2133MHz CL14 1.2V XMP Ram
  • Samsung 250GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
  • MSI B150M GAMING PRO Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133Mhz USB3.1 Anakart
  • Intel Core i5 6402P Soket 1151 2.8GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
  • MSI RX480 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
Bu sistem nasıl (1080p için) yani darboğaz veya parçalar arası bir uyumsuzluk var mı?
Sorun çıkartan veya ekleme çıkartma yapılması gereken bir parça var mı?
Not:monitör ve HDD olmayacak.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
O anakartı ben önermiyorum çünkü 2 yanlış hatırlamıyorsam 2 adet RAM girişi var. Onun yerine Gigabyte H170 bir anakartı aynı fiyata belki daha ucuza alabilirsiniz.

@GamerTechnoSli Dostum içimi rahatlattın valla. Biraz darboğaz yapar belki ama gözle görülür birşey olmaz diye düşünüyorum. RX 470 darboğaz hali bile 460 dan daha iyidir bence
Hiçbir sıkıntı yaşamayacaksın. Emin olabilirsin.

Smart cache var hocam.

O anakartı ben önermiyorum çünkü 2 yanlış hatırlamıyorsam 2 adet RAM girişi var. Onun yerine Gigabyte H170 bir anakartı aynı fiyata belki daha ucuza alabilirsiniz.
H170 o arkadaşın sistemi için yüksek kaçan bir anakart. Msi B150M Gaming Pro gayet yeterli ve iyi bir anakart. Bu sisteme o gider.
2 adet RAM slotunun olması önemli değil. Bu üst seviye bir anakart değil. Bu tür sistemlerde 16 GB RAM dışına çıkılmaz. Gereği de yoktur. Dolayısıyla H170 gerektiren bir sistem değil.

Smart cache var hocam.

bende ilk başta msi h170 gaming m3 almaya karar vermiştim ama sonradan crossfire yapmam diye düşündüm öyle olunca da anakart anlamsız pahalı kaçtı sisteme ram slotları ise sıkıntı değil
asıl soru b150 yonga seti iş odaklı diye okumuştum bu bir problem mi?
eğer problem ise bütçeyi biraz zorlayıp h170 almalımıyım eğer öyleyse bir tavsiyeniz var mı
not:vatandan olması şart internete pek güvenmiyorum

birde bazooka var tek fark sata express olması sata express portu samsung 850 evo 250gb ssd ye bir fark katar mı?

@GamerTechnoSli Dostum içimi rahatlattın valla. Biraz darboğaz yapar belki ama gözle görülür birşey olmaz diye düşünüyorum. RX 470 darboğaz hali bile 460 dan daha iyidir bence

sistem dengeli olsun ama ekran kartından kesinlikle kısma ileride faydasını görürsün sadece ekran kartı 8gb olsun diye yüklenme çünkü belkide rx 480 e bile 8gb fazladır ama içerisindeki gpu çok önemli sonuçta oyun bilgisayarı ve asıl yük ekran kartında olacak darboğaz olmazsa yeter bence.

ve bu arada sizce elimdeki sistemi malatyada kaça satarım...

asus p8h61-m lx3 plus r2.0 anakart
asus gtx 560 1gb 256bit ekran kartı
i5 3330 3 ghz işlemci
kingston 8gb(2x4) ram
hitachi 1tb hdd
nagas 450w atx kasa

bende ilk başta msi h170 gaming m3 almaya karar vermiştim ama sonradan crossfire yapmam diye düşündüm öyle olunca da anakart anlamsız pahalı kaçtı sisteme ram slotları ise sıkıntı değil
asıl soru b150 yonga seti iş odaklı diye okumuştum bu bir problem mi?
eğer problem ise bütçeyi biraz zorlayıp h170 almalımıyım eğer öyleyse bir tavsiyeniz var mı
not:vatandan olması şart internete pek güvenmiyorum

birde bazooka var tek fark sata express olması sata express portu samsung 850 evo 250gb ssd ye bir fark katar mı?

sistem dengeli olsun ama ekran kartından kesinlikle kısma ileride faydasını görürsün sadece ekran kartı 8gb olsun diye yüklenme çünkü belkide rx 480 e bile 8gb fazladır ama içerisindeki gpu çok önemli sonuçta oyun bilgisayarı ve asıl yük ekran kartında olacak darboğaz olmazsa yeter bence.

ve bu arada sizce elimdeki sistemi malatyada kaça satarım...

asus p8h61-m lx3 plus r2.0 anakart
asus gtx 560 1gb 256bit ekran kartı
i5 3330 3 ghz işlemci
kingston 8gb(2x4) ram
hitachi 1tb hdd
nagas 450w atx kasa
B150 ofis için evet ama artık ucuz gaming sistemlerde de kullanılıyor bir sorun olacağını sanmıyorum. Öneri olarak ben Gigabyte'dan yanayım ya da Asus. Alırken de onlara bakıyorum. Asrock'da var onu hiç kullanmadım ama şikayet de duymadım. H170 zorlama olacaksa zorlamaya gerek yok. Sistemi parça parça satarsan ve abartı fiyat biçmezsen buradaki 2. el bölümünde satabilirsin. Beni de etiketle konu açarsan :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı