i5 650 GT730 sistemi geliştirmek mi laptop almak mı?

Loliiita

Zeptopat
Daha fazla  
Şu an aktif olarak Pegasus anakart, 2 GB GT730 ekran kartı, i5 650 3.20GHz işlemci ve 4 GB RAM kullanmaktayım. Aktif olarak oyun oynamak istediğim için bilgisayar donanımlarımı geliştirmek gibi bir düşünceye sahibim. Bu konuda izlediğim videolar ve araştırmalardan sonra bazı parçalara göz attım fakat emin olamadığım için sormak istedim. Şu an için bütçem 9-10 bin TL. Bu bütçeye şu anlık böyle, 1 ay sonra maaş alıcağımdan ötürü tüm parçaları şu an almasam da olur. Toplam bütçenin 20-25 arası olduğunu varsayarsak kasanın üzerine devam mı etmeliyim veya laptop tarzında bir bilgisayar mı tercih etmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim :)

Bilgisayarımdaki parçalar günümüz için düşük seviyeli denilecek seviyede, anakartın tam modelini vs bilmiyorum fakat fazlasıyla yaşlı olduğunu biliyorum.

Şu an aktif olarak pegasus anakart, 2 GB GT730 ekran kartı, i5 650 3.20GHz işlemci ve 4 GB RAM kullanmaktayım. Aktif olarak oyun oynamak istediğim için bilgisayar donanımlarımı geliştirmek gibi bir düşünceye sahibim. Bu konuda izlediğim videolar ve araştırmalardan sonra bazı parçalara göz attım fakat emin olamadığım için sormak istedim. Şu an için bütçem 9-10 bin TL. Bu bütçeye şu anlık böyle, 1 ay sonra maaş alıcağımdan ötürü tüm parçaları şu an almasam da olur. Toplam bütçenin 20-25 arası olduğunu varsayarsak kasanın üzerine devam mı etmeliyim veya laptop tarzında bir bilgisayar mı tercih etmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim :)

Bilgisayarımdaki parçalar günümüz için düşük seviyeli denilecek seviyede, anakartın tam modelini vs bilmiyorum fakat fazlasıyla yaşlı olduğunu biliyorum.

O paraya yeni sistem diz şu anki sistemi çöpe at.

Hocam işlemcin ve anakartın 1. nesil 15 senelik, bu parçalarla herhangi bir yükseltme yapamazsın hiçbir parçan yükseltmeye uygun değil, sadece kasan ve güç kaynağın watt durumu iyise onu kullanabilirsin.

Yükseltme yapıcam derken yeni parçalar alıcam demek istedim, bu sistem ile devam etmeyi düşünmüyorum tabiki fakat ne tür bir sistem toplamalıyım bunu soruyorum. Yaklaşık 20 25 bin bütçem var fakat ne yapıcağımı bilmiyorum. Hazır sistemlere mi bakmalıyım veya laptop tarzı bir şey mi denemeliyim?

Yükseltme yapacağım derken yeni parçalar alacağım demek istedim, bu sistem ile devam etmeyi düşünmüyorum tabii ki fakat ne tür bir sistem toplamalıyım bunu soruyorum. Yaklaşık 20 25 bin bütçem var fakat ne yapacağımı bilmiyorum. Hazır sistemlere mi bakmalıyım veya laptop tarzı bir şey mi denemeliyim?

Hazır sistemlere bakman daha iyi olur bütçene göre güzel sistemler var tek tek toplamaktan daha uyguna gelir.

Masaütsü ile mi, laptop ile mi daha iyi performans alırım veya alabiliceğim ürünlere bakarak hangisi daha mantıklı gelir. Bu fiyat bandında alabiliceklerim nelerdir veya siz olsaydınız ne tür bir yön seçerdiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı