i5 650 RX 560 GTA V Performansı

gokhantankos

Centipat
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
28
Yer
Balıkesir,Akçay
Daha fazla  
Meslek
Ses Mühendisi
Şu an da sistemimde i5 650 işlemci, 8 GB RAM ve 1 GB ekran kartı bulunmakta oyunların çoğu düşük FPS sağlıyor bilgisayar donanımlarından pek anlamadığım için ekran kartının yetersiz geldiğini düşünebiliyorum sadece. İşlemcim iyi mi kötü mü pek anlamıyorum. Sorum şu bir tane Gigabyte RX 560 4 GB ekran kartı alsam sistemimde rahatça GTA V, Rust, Arma 3 tarzı oyunları oynayabilir miyim? Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
İ5 650 ile aynı pin olan xeon x3450 yi tercih etmelimiyim sizce ?
 
Son düzenleme:
İşlemciniz çok eski ve çift çekirdekli. Bellek hafızası yeterli ancak işlemcinin de değişmesi gerek. Çünkü RX 560 ile dar boğaz yapabilir. Ayrıca dediğim gibi çift çekirdek işlemcinin güncel oyunlara yetmemesi normal. Ben de çok anlamıyorum ama yazdığınız Xeon işlemci şu anki işlemcinizden daha eski bir mimariye sahip bence değiştirmek mantıklı olmaz. Elinizdeki sistem oyun oynamak için -en azından güncel ve sizin mesajda belirttikleriniz için- yeterli değil.
 
Benim önerim münkünse her parçayı değiştirmeniz ama sadece işlemci değiştirmek istiyorsanız 2.el piyasada i7 870-860 işlemcileri bulabilirsiniz. Yine de alacağınız i7 de büyük ihtimalle RX560 ile darboğaz yapacaktır.
 
Anakartınız destekliyorsa XEON X3440 veya X3470 güzel olur. Youtube'da test videoları var izleyerek daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı