i5 650 Sistemden i3 9100F sisteme geçiş

Makaleler
1
Merhaba. Eskiden kullandığım sistem:
i5 650, Esonic H55kbl, R7 240 2 GB, 8 GB 1333MHz RAM, 5400RPM 320GB hard disk.
Bunları satıp üstüne para ekleyip topladığım sistem:
i3 9100F, Gigabyte H310M S2V 2.0, RX560 4 GB OC, Crucial 8 GB 2400MHz RAM, WD 1TB 7200RPM hard disk. (İleri zamanlarda SSD düşünüyorum)
Sistemin tek anakartı kaldı gelmeyen. Sorum ise şu, bu sisteme geçtiğimde gözle görülür bir hız farkı yaşar mıyım? Oyunlarda, masaüstünde vs...

Bu konuyu keşke toplamadan önce açsaydınız. Ekran kartında vs. sıkıntı yok ama keşke o işlemci yerine ondan çok daha iyi olan Ryzen 5 1600 12nm alsaydınız. Ama artık değiştiremeyecekseniz o işlemci de kötü işlemci değil.

FPS olarak eskisine göre çok daha iyi olur ancak sisteme SSD eklemediğiniz sürece BMW falan olmaz. SSD sistemin temel bileşenidir. 2020'de SSD'siz bilgisayar olmaması gerekiyor. Zaten SSD taktığınızda ilk söyleyeceğiniz "Bilgisayar değil uçak kullanıyorum sanki" olur.

Ayrıca aynı paraya Ryzen sistem toplasaydınız ekran kartını RX 570 alabilirdiniz.

FPS olarak eskisine göre çok daha iyi olur ancak sisteme SSD eklemediğiniz sürece BMW falan olmaz. SSD sistemin temel bileşenidir. 2020'de SSD'siz bilgisayar olmaması gerekiyor. Zaten SSD taktığınızda ilk söyleyeceğiniz "bilgisayar değil uçak kullanıyorum sanki" olur.

Ayrıca aynı paraya Ryzen sistem toplasaydınız ekran kartını RX 570 alabilirdiniz.

Aynı para değil temizinden 500TL fark var düşük bütçeyle sistem toplarken 500TL arttırmanın ne kadar zor bir şey olduğunu biliyorsunuzdur.
Bu konuyu keşke toplamadan önce açsaydınız. Ekran kartında vs. sıkıntı yok ama keşke o işlemci yerine ondan çok daha iyi olan Ryzen 5 1600 12nm alsaydınız. Ama artık değiştiremeyecekseniz o işlemci de kötü işlemci değil.
280TL kadar fiyat farkı var bütçemi zaten fazlasıyla zorlayarak topladım rx570 eklersek 500 yapıyor beni aşırı zorlardı o yüzden böyle topladım. Gta 5 gibi oyunlar oynamıyorum zaten beni idare eder herhalde.
FPS olarak eskisine göre çok daha iyi olur ancak sisteme SSD eklemediğiniz sürece BMW falan olmaz. SSD sistemin temel bileşenidir. 2020'de SSD'siz bilgisayar olmaması gerekiyor. Zaten SSD taktığınızda ilk söyleyeceğiniz "Bilgisayar değil uçak kullanıyorum sanki" olur.

SSD alacağım 1 veya 2 ay sonra.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı