Başarılı Kurulum i5 6500 ⎜GTX 1060 ⎜B150M Bazooka ⎜High Sierra 10.13.6

Merhabalar, adım adım karşılaştığım sorunları ve çözümlerini ek olarak başarılı olan kurulumun ekran görüntülerini sizler ile paylaşacağım.

‣120 GB SDD'nin boş alanında 30 GB gibi bir bölümü Windows'un kendi Disk Yöneticisi ile ayırdım daha sonra Paragon Partition Manager Free Edition ile ayırdığım bölümü "Apple HFS" formatına çevirdim.
‣Forumda bulunan High Sierra konusundaki imajı indirip, Win32 Disk Manager ile 8 GB USB belleğe yazdırdım.
macOS Kurulum Rehberi'nde var olan sistemimde olan ve uygun ayarları BIOS üzerinden düzenledim.
‣Yukarıda paylaşmış olduğum Rehber'de ki Clover ayarlarını boot ekranında yaptım.
‣Kurulum bittikten sonra Rehber'de ki yol ile BOOT ve CLOVER dosyalarını sistemine kopyalayarak USB'den boot etmeyi bıraktım. Clover Configurator sayesinde rehberde bulunan ayarları tamamen aynısı yaptım. Lakin GTX 1060 ekran kartı kullandığım için System Parameters bölümünden "NvidiaWeb"'i seçtim, daha sonra Boot bölümüne "nvda_drv=1" komutunu ekledim.-
‣Kurulum tamamlandıktan sonra USB Wi-Fi Adaptör'ümün sürücüsünü TP-Link WN822N V4 bu siteden macOS için olan sürücüyü yükleyerek internete bağlandım.
‣Ses için VooDooHDA kext'ini kullandım.
‣iCloud, iMessage vb. Apple uygulamalarını kullanabilmek için yine rehberdeki yolları izledim ve etkinleştirdim.
‣MSI OC GTX 1060 6 GB model ekran kartını kullanmaktayım. Sistemim 17G66 olan ekran kartı sürücüsünü desteklemekte, yükseltme veyahut bir düşürme uygulamadım sürücüyü yükleyebilmek için.
Terminal'den bu kod yardımı ile sürücüyü yükledim;
Kod:
bash <(curl -s https://raw.githubusercontent.com/Benjamin-Dobell/nvidia-update/master/nvidia-update.sh)
High Sierra sürümüne ekran kartını tanıtmam ve etkinleştirmem birazcık yordu çünkü ikinci bir ekran kullandığım için yüklediğim sürücü sürekli siyah ekranı Boot ettiriyor idi. İkinci ekranın bağlantısını keserek görüntü almayı başardım. Halen ikinci ekranı kullanabileceğim konusunda fikrim yok, bilgilendirir iseniz sevinirim.
‣Kullanmış olduğum uygulamaları sorunsuz bir şekilde yükledim. Apple Store sorunsuz güncelleme ve indirme yapmakta, iPhone kullandığım için bağlantılarını gerçekleştirdim ve iMessage, Fotoğraflar, Kişiler vs. birçok araça erişimim oldu ve kullanımları gayet sorunsuz, stabil çalışmakta.
‣Son olarak F11 ile açılışta Boot ekranını açarak Clover ekranına gidip istersem Windows 10, istersem macOS işletim sistemini sorunsuz seçebilmekteyim ve kullanabilmekteyim.

Kurulum sırasında veyahut sonrasında Apple logosunda kalmıştı ve alt tarafında Loading çubuğu ilerleme göstermemekteydi "slide=0" komutu ile çözüme kavuştum.

1.png
2.png
3.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı