I5 6500 ile GTX 1070 Darboğaz Yapar mı?

i5 6500 ile GTX 1070 kullanıyorum. Darboğaz işlemci ağırlıklı oyunlarda yapıyor. Daha iyi bir 8.nesil işlemci ile tercih edin.

Genel olarak darboğaz yapmaz ama şunu da bilmek lazım; darboğaz her zaman olmaz zaten.
Atıyorum siz ağırlığı işlemciye bindiren bir oyun oynarsınız o ekran kartı her türlü yeter ama işlemci darboğazı o oyunda olabilir.
Ama mesela başka bir oyuna girersiniz ekran kartı full kullanımdayken bile işlemci yeterli gelir.
Bu birazda yaptığınız işleme/oyuna bakar.

İşlemci önerisi olarak soruyorsanız i5 8500 tercih edebilirsiniz. Darboğaz yaşadığım oyunları soruyorsanız CS:GO ve PUBG'de oluyor.

İşlemci önerisi olarak soruyorsanız i5 8500 tercih edebilirsiniz. Darboğaz yaşadığım oyunları soruyorsanız CS:GO ve PUBG'de oluyor.
Yani YouTube da izlediğim birçok videoda bu oyunlarda bir problem olmuyor. Tabi siz yaşamıyorsunuz demiyorum. İşlemciyi şimdi upgrade etmem mümkün değil zaten. 1070 olmazsa 1060 alacağım. Oynanmayacak kadar kötü mü oluyor?

Yani YouTube da izlediğim birçok videoda bu oyunlarda bir problem olmuyor. Tabi siz yaşamıyorsunuz demiyorum. İşlemciyi şimdi upgrade etmem mümkün değil zaten. 1070 olmazsa 1060 alacağım. Oynanmayacak kadar kötü mü oluyor?
FPS dropları ilk belirti. Sonra nette izlediğin videolarda ki gibi FPS alamazsan moralini bozar. 6500 1070'in hızına yetişemeyeceği için sürekli yüksek kullanım sergileyecek böylece ısıl değerler sürekli yüksek olacak.

Arkadaşlar son olarak 1080p de oynayacağım için bana 1060 mı önerirsiniz. Özellikle i5 6500 1070 kombinasyonu kullanan arkadaşlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı