i5 6500 non-k overclock nasıl yapılır?

emir.yavuz

Femtopat
Daha fazla  
Anakartım Gigabyte Z170X GAMING 5 modeli, BIOS güncellemeden önce işlemcim 3.2'den 3.6'a Turbo Overlock'lu idi. BIOS güncelledikten sonra haliyle OC gitti ve artık BIOS OC yapmama izin vermiyor. Yok mudur bunun bir yolu, BIOS güncellediğime pişman oldum. Bu arada anakartımda OC tuşu var basarsam bir işe yarar mı, şimdiden teşekkür ediyorum herkese.

Hocam öncelikle 3.2 GHz'den 3.6 GHz'ye çıkmasına O.C değil Intel Turbo Boost teknolojisi deniyor. Core serisinde K serisi olmayan işlemcilerin çarpan kilitleri kapalı diye biliyorum, yani O.C yapamazsınız. Dönelim başa, bu turbo boost asla gitmez. Siz işlemciyi yüke sokun, sıcaklık uygunsa tekrar kendini 3.6 GHz'ye çıkaracaktır.

Hocam öncelikle 3.2 GHz'den 3.6 GHz'ye çıkmasına O.C değil Intel Turbo Boost teknolojisi deniyor. Core serisinde k serisi olmayan işlemcilerin çarpan kilitleri kapalı diye biliyorum, yani O.C yapamazsınız. Dönelim başa, bu Turbo Boost asla gitmez. Siz işlemciyi yüke sokun, sıcaklık uygunsa tekrar kendini 3.6 GHz'ye çıkaracaktır.

Öncelikle yorum için teşekkürler, fotoda gördüğün yerde önceden 3.60 yazıyordu ve 3.60 hızda çalışıyordu. Şimdi ise gördüğün gibi 320 yazıyor ve BIOS'ta Turbo Boost açık olduğu halde yükte iken en fazla 3300MHz'e kadar çıkabiliyor. Hızı 3.60 iken PUBG'de bir sıkıntı yaşamıyordum fakat 3.20'e döndükten sonra işlemci darboğaz yapıyor ara sıra ki önceden asla böyle bir şey yoktu. Sanırım böyle kullanmaya alışmam lazım :/
Bu arada arkadaşlar PC 5 senedir hiç format atmadım, bu aralar UEFI bir format atmak istiyorum, formattan sonra, nadir darboğaz sorunları ortadan kalkar mı?

Dosya Ekleri

• 3223.PNG
    3223.PNG
    1,6 KB · Görüntüleme: 55
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı