i5-6500 sistem alınır mı?

Merhaba herkese.
Kuzenim bilgisayarını satacak ve almayı düşünüyorum. Yaklaşık 5-6 sene önce toplamıştı sistemi.
Bu sistem alınır mı? Minimum, maksimum ve ortalama fiyatları nedir? Ne kadar eder?
  • Intel i5-6500
  • ASUS STRIX GTX960 4 GB.
  • MSI B150 Gaming M3.
  • G.Skill Ripjaws 8 GB 2133 MHz DDR4.
  • Zalman R1 600W.

Not: SSD ve HDD vermeyecek.

Sistem çok geride kaldı güncel değil artık tavsiye etmem.

Bütçeniz neyse ona göre sistem bakabiliriz sıkıntı yok. Ama 6k buna vermeyin.
6k vermeyeceğim zaten, tahminimce 5-6k tutar diye yorumladım. Buradaki arkadaşlar 3-5k arası diyor fiyatta. Bir de kuzenim olduğu için toptan para vermeyeceğim. Vadeli alırım ödemem rahat olur. :)

Zaten şu an da PC sahibiyim. Bir şekilde idare ediyorum. 30k ayarlayabildiğim zaman istediğim sistemi alacağım.

Hocam o sistem arkadaşların dediği gibi 3k civarı eder. Almanızı önermiyorum yükseltme vs. yapılmaz. Çok uğraştırır sizi. En iyisi 2. el daha güzel, eli yüzü düzgün bir sistem almak olacaktır.

Anakart ilk seri DDR4 için olanlardan yanılmıyorsam. Max. RAM MHz desteği 2133 yani bitik.
8 GB RAM 2133 MHz kaldı ki bir adet daha 8 GB aynı modülden lazım. Zaten eski RAM'i bulmak ayrı bir dert.
Kasa kötü, PSU ondan kötü. Ölü yatırım.
Sistemde "idare eder" diyebileceğim tek şey ekran kartı. Hadi o seviyede olmasa bile işlemci. İkinci el fiyatlarına bakmadan bile bu ikisi zaten Max. 3000 TL eder. Geri kalan parçaları yanında vermesi gerekiyor.
SSD, HDD vermeyecekmiş bir de. Abi SSD versen ne vermesen ne.

Yalnız dediğim yanlış anlaşılmasın, gidip de ekran kartı + işlemci için 3000 TL verip anlaşmayın.
Evet max. RAM MHz 2133
Muhtemelen ya 2. el ya da uygun bir dual kit bulup almam gerekecek. Aynı RAM'den bulamazsam zaten yüksek ihtimalle RAM uyuşmazlığı olacak.
Kasa ve PSU'nun kötü olduğunu düşünmüyorum.

Evet max. RAM MHz 2133
Muhtemelen ya 2. el ya da uygun bir dual kit bulup almam gerekecek. Aynı RAM'den bulamazsam zaten yüksek ihtimalle RAM uyuşmazlığı olacak.
Kasa ve PSU'nun kötü olduğunu düşünmüyorum.
Vadeli de alsan toptan da alsan ederini yazdım. Karar senin zaten biz anca yorum yaparız. Hadi hadi olsun 3.5K. zaten daha SSD alacaksın o da nerden baksan 400-500 lira. Topladığın zaman bir düşün şu özellikli bilgisayara 4-5 bin TL verilir mi? Sahibinden'e gir tek tek bunun 3 gömlek üstünü toplarsın.
Abi kasa ve PSU kötü ya..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı