i5 6500 sistem CPU kullanımı %100 olma sorunu

MRcrem1

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklasik 1 ay once bir sistem topladim. 1 aydir sorunsuz her oyunu oynuyordum. Bir sabah kalktigimda bilgisayar gereginden fazla kasiyordu.
GTA 5 oyunundan ornek veriyim eskiden optimize ayarlarda 45 50 FPS alirdim su an ise 20 FPS'in ustune zor cikiyor ve neredeyse hic bir texture yuklenmiyor. (Oyun dosyalarini taratttim oyunda bir sorun yok) Dun aksam farkettim ki sorun islemciden hic bir program calismazken CPU kullanimi %80'in altina dusmuyor. Oyunu calistirdigim anda ise %100'e vuruyor ve dusmuyir ama CPU sicakligi normal (32 oyun acilmadan 35 40 arasi oyun calisirken) sorun ekran kartindan zannetigim icin ilk basta ekran kartini garantiye verdim. Geri geldi hic bir sorun saptanamadi. Ekran kartinda oyunu silip yukledim hatta Windows'u silip yukledim Windows 8'de de calistirmaya calistim. Degisien bir sey olmadi. Lutfen yardim edin.(Virus taramasi yaptim sorun yok)

Bilgisayarim:
  • MSI GTX 970 Ekran Karti
  • MSI Z170A GAMING M3 Anakart
  • 8x2 HYPERX Fury Ram
  • İntel İ-5 6500 İslemci
  • 1 Tb Seagate Bracuda HDD
  • 256 Gb Samsung SSD
  • Zalman H1 Neo kasa
  • Xigmatek 750 w 80+ Silver Guc Kaynagi

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sisteminiz nedir win 8 ise biraz sıkıntılı. Windows 10 a geçmenizi tavsiye ederim. Eğer win 10 sa bunun sebebi virus olabilir sisteminizi bi taratın. Eğer yine bişey çıkmazsa temiz bir kurulum yapın. Ekran kartı driverlerinizi güncel tutun bazı driver sürümleri düşük fps almanıza sebep olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı