i5-6500 Sistem oyunlarda reset atıyor

Berkay Met

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Sorunum çok sinir bozucu bilgisayarı toplayalı 3 yıl oldu bu zamana kadar bunla alakalı hic bir şey olmamıştı. PC resetlemesi sadece 2 aydır Rust oyununda oluyor CS GO, Rocket League, GTA V gibi oyunların hiçbirinde olmuyor. Rust'a giriyorum yine problem olmuyor taa ki servere girene kadar, giriyorum genelde 3 4 dk içinde reset atıyor, çok nadir de 2 3 saat reset atmıyor. R bazen o gün hiç reset atmiyor ama genelde 3 4 dk içinde reset atıyor.
Sistemim;
CPU: Intel Core i5 6500.
Anakart: MSI H110M PRO-VD.
RAM: DDR4 8 GB single.
Memory: DDR4 8 GB single.
Spd: DD4 g-skıll 8 GB single.
Ekran kartı: AMD Radeon R9 380.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tesadüf mü bilmiyorum ama bu r9 380'lern ömrü 3 yıl mı ya 3 yıl sonra patlak veriyor biryerden. Benimki yandı çöpe çıktıda. Bu wattman dedikleri olayada benziyor.
Tesadüf mü bilmiyorum ama bu r9 380'lern ömrü 3 yıl mı ya 3 yıl sonra patlak veriyor biryerden. Benimki yandı çöpe çıktıda. Bu wattman dedikleri olayada benziyor.

Oyun içerisinde ekran kartı sıcaklıgına baktın mı? Büyük ihtimalle sınırı geçiyor ve ondan dolayı reset atıyor olabilir.

Benzeri bir sorun benim de bilgisayarimda meydana gelmisti. Arkadasimla biraz arastirdik sorun guc kaynagindaydi. Elektrik kesintisi nedeniyle psu bozulmus. Olay goruntuleyicisinden "kernel" hatasi alip bilgisayar kendine reset atiyordu. Dedigin gibi 2-3 saat ya da 6 saat acik kaldigi oluyordu bazen de 15dk. Sonra kendiliginden reset. Bu yasadigima dayanarak sorunun psu da olabilir diye dusundum. Umarim isine yarar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı