i5 6500 Sisteme Anakart önerisi

Renega

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, 7 bin tl ile 4k sistem topluyorum. Sistemi aşağıda yazıyorum monitöre daha karar vermedim şu anlık sorun o değil. Bileşenleri aşağıda yazıyorum:

- Intel Skylake Core i5 6500 3.2GHz 6Mb Cache LGA1151 753,61 TL
- Kingston HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 Ram 118,00 TL
- Aerocool Cruisestar Advance 2xUSB 3.0 2xUSB 2.0 ATX Siyah Kasa 131 TL
- Sandisk SSD Plus 240GB 520MB-350MB/s Sata3 2.5" SSD 200TL
- Power Boost Bst-Atx500a 500W 12Cm Siyah Fan, A/Pfc, Siyah Atx Psu 116 TL
- EVGA Nvidia GeForce GTX 1080 Founders Edition 2800 TL
- ASUS 28" PB287Q 1ms 4K HDMI+DP Gaming Monitör 2.268,56 TL (Şimdilik, değişebilir)
- ASUS B150M PRO GAMING Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133Mhz Anakart 370 TL

Asıl sorunum anakart ve psu. 4K y ada 2K için darboğaz olur mu? Performası azaltır mı bilmek istiyorum. Başta MSI H170 GAMING M3 Anakart düşünmüştüm ama msi çok komisyon aldığını farkettim (bkz: msi 1080 g1 4300tl). Toplamda 350Wat anca yer diye düşündüğümden daha pahalı psu bakmadım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin yerinde olsam monitörden biraz düşüp işlemciyi artırırdım. Yine senin yerinde olsam kasa ve PSU birlikte satılan ürünlere bakardım. Ayrıca toplam WATT 650 700 arası olmasını tercih ederdim. O sisteme yakışır. Hayırlısı olsun. Anakart olarak MSI B150M Bazooka yı önere bilirim. Kendim de onu kullanıyorum. Çevremdeki arkadaşlarıma da bu ürünü aldırdım.

Her parçadan sıkıp parayı monitöre yatırmışsın. GTX 1080 güzel bir hedef. Ama 980ti alıp işlemciyi i7 6. nesil yapsan rami 2666 mhz yapsan bence bu bilgisayardan daha güzel bir verim elde edersin. Ekran kartı sırtlamıyor ya her şeyi. Ama yok ağabey o bende bir tutku dersen iyi vakit geçirmen dileğiyle GTX 1080 ile..

@MustafaD
980 Ti ile 1080 aynı fiyat neyi anlatmaya çalıştın anlamadım? Ayrıca bellek frekansı arttıkça oyun performansı artmıyor. Belli bir bant genişliğinden sonra frekansın önemi gereksiz oluyor bundan sonra CL değeri önemli oluyor.
@Renega
İşlemciye göre ana kart seçilmez ekran kartına göre ana kart seçilir.
Intel Z170 vs. H170 vs. H110 Skylake Chipset Comparison
H 170 yonga seti olmasına dikkat et yoksa 1080'in tam performansını alamazsın. Güç kaynağı kötü seçilmiş keza SSD ve kasa da öyle. Sistemin tamamı değişeceği için siz bütçenizi söyleyin buna uygun dengeli bir sistem yapalım.

Bol sıfırlı rakam göremeyince insan şaşırıyor. :D @B0BiaSS
Bellek : Kingston Hyperx Predator 16GB DDR4 2400MHz CL12 SR 1Rx8 Siyah PC Performans Belleği Kit (4x4GB), Ram, bilendenal.com
upload_2016-7-1_8-13-40.png

Burada freesync destekleyen monitör koydum komik gözükebilir ama AMD, monitör üreticilerinden freesync için ek ücret almıyor bu da freesync için kar payı hariç daha fazla para ödemiyoruz yani normal 2 K 144 hertz monitör olmadığı için böyle bir monitör koydum bütçeyi aşmamak için yoksa G-sync destekleyen monitörlerde 1000 lira fark oluyor durduk yere :). Toplam 4190 lira ediyor. 2800 lira kalıyor. 1080 FE alabilirsin. İleride i 7 6700 K koyabilmen için Z170 yongalı ana kart koydum. Oyuncu olması fazla fark etmiyor. Arka tarafta internetten indirme işlemi olmadığı sürece oyunlarda gecikme süresi aynı kalacaktır. Ses kalitesi için ses kartı alın. Genel devrelere sahip ana karta fazla yatırım yapıp ses kalitesini arttırmaya çalışmayın. Gaming m7 ana kart ile ses kartı arasında devasa fark var. Bunu bizzat tecrübe eden arkadaşlar var forumda.

MSI GTX 1080 Gaming X 8G, 8GB, GDDR5X, 256 bit Ekran Kartı , Fiyat: 2.958 TL
Birazcık bütçeyi aşıp özel tasarım alabilirsin. Ya da belleği daha düşük model seçebilirsin.

Arkadaşlar saçma sapan sebeplerden ban yedim, muhtemelen bu mesajımdan sonrada verirler çok da umurumdaydı.. Neyse.

Benim için sistem toplamışsın sağol ama z170 yonga setli anakart ile o işlemci yongaseti uyumlu değil ki, dez avantaj olmaz mı? i5 6500 yonga seti B150. Ayrıca monitör olarak asus rog buldum bir sitede 2500 TL G-sync destekli. Bence kusursuz, onu alacağım. Seçtiğin PSU ve kasa 400 TL ediyor. O fiyata güç kaynaklı iyi kasa bulunur sanırım. Yine de sağolasın. Aklımdaki soru kısmen çözüldü.

Her parçadan sıkıp parayı monitöre yatırmışsın. GTX 1080 güzel bir hedef. Ama 980ti alıp işlemciyi i7 6. nesil yapsan rami 2666 mhz yapsan bence bu bilgisayardan daha güzel bir verim elde edersin. Ekran kartı sırtlamıyor ya her şeyi. Ama yok ağabey o bende bir tutku dersen iyi vakit geçirmen dileğiyle GTX 1080 ile..

Yanlış bir öneri -.- 980ti eskide kaldı ve 1080 ile aynı fiyatken neden almak isteyeyim.. Yine de sağol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten çok kötü bir sistem i5 6500 işlemcinin içersinde olduğu, 116 TL'lik neyi belirsiz bir psu'nun olduğu bir 7000 tl Üzücü bir olay. Daha kötü bir sistem toplanamazdı o paraya tebrik ederim gerçekten. İnan o sistemi topladıktan sonra 4k oyun performansında hayal kırıklığına uğrayıp pişman olacaksın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı