i5 6500 Sisteme Yorum

Hayır, oyun bilgisayarı değil
photoshop kurup öğrenmeye çalışacam, web tasarımı dersleri alıp kendimi geliştirmeye çalışacam
Bu arada oynayacağım 1 tane oyun var, rise of the tomb raider
Onun dışında günlük kullanım, ofis programları falan

Şimdiki bilgisayarın değişme zamanı geldi, 9 sene evvel almıştım, almışkende biraz iyi olsun dedim
Başka tavsiyeniz varsa onuda değerlendiririm tabi

Kardeşim sistem oyun sistemi değil mi ? Oyun sistemi ise paranı çöpe atıyorsun daha sonra ekran kartı değiştirecek misin ?
Ekran kartını en az 2-3 sene değiştirmem

Benim size önerim oynadığınız oyundan da alacağınız hazzın iyi seviyede olabilmesi açısından gtx 950 almanız hatta bütçe olursa 4gb lık modeli.
Aynı işleri bende yapıyorum. Bazen çok ağır resimler oluyor. ( 1,5 gblık resim olur mu ? Ben onu yaşadım. Bilgisayar ağlıyordu dur diye. )
Bende hem oyun hem bu tarz işler için r9 390 vs i7 6700 lü sistem topluyorum.

Keşke 5.000 lira para olsada o parayla sistem toplasak ama bütçe 2000 lira olunca her şeyin iyisi alınmıyor
Tüm bileşenlerin orta seviye üstünü alalım dersek 5000 lira bile yetmez
2 bin liraya maus var
Şimdilik bu sistem bana yeter, bütçeyi fazla aşamam

Bu arada gtx 950 yok, 960, 970, 980 var

Sisteme son şeklini bu şekilde verdim

Ayrıca benim bu söylediğim r9 390 lı i7 6700lü sistem 3278 tl'ye geliyor. İlgilenirsen bu fiyata inanılmaz performans alınacak sistem yaptım öneride bulunabilirim. Kolay bulunmaz bu fiyata bi performans bi düşün derim.

PSU 600W tercih edilmesi daha iyi olur, İşlemci çok düşük, bu seviyede en az 6500 olmalı.
500W R9 380 ve i3 6100 için yeterlidir. Ayrıca i3 6100 ile R9 380 darboğaz yapmaz ve iyi bir performans sunar.

Ekran kartını en az 2-3 sene değiştirmem.
Eğer bu durumdaysanız, sistemi i3 6100 + R9 380 alın. Oyunlarda çok daha iyi performans görürsünüz, zaten daha güçlü bir sistem olur. İlla i5 6500 diye tutturmanın bir mantığı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…