i5 6500 Tabanlı Sistem Toplama

Eyüp Gül

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar. 2500-3000 TL civarı bir bilgisayar toplamak istiyorum. Topladığım sistem altta yer alıyor. Önerilerinizi bekliyorum.
  • Anakart:MSİ B150M BAZOOKA İNTEL B150 2133MHZ DDR4 SOKET 1151 mATX
  • İşlemci:İntel skylake core i5 6500 3.2 ghz 6mb cache lga1151
  • Ram:Kingston ddr4 hyperx fury 8 gb
  • Ekran Kartı:Sapphire r9 380 4gb 256 OC NİTRO DUAL X DX12
  • SSD:Kingston hyperx fury 120 gb 500/500 Sata3
  • HDD:7200 RPM 500 GB WD BLUE
  • Kasa: Dark ninja 600 w

Sizce neyi değiştirmeliyim ve oyundaki performans nasıl olur ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem güzel birkaç tavsiyem olacak.
1-Ramler 2x4 olabilir. Daha performanslı çalışır.
2-HDD yi 1tb yapabilirsin pekte fazla fiyat farkı yok arada.
3-kasa zalman z serisinden olabilir tasarımları gayet güzel ve sağlam marka.
4-Ekran kartı arkadaşın dediği gibi r9 380x olabilir. Bütçe elvermiyorsa MSİ modelini de önerebilirim arada fps açısından ne kadar fark olur bilmiyorum.
5-SSD daha sonrada eklenebilir onun parasıyla ekran kartına,hdd'ye yatırım yapabilirsin ama tavsiyem o parayla ekran kartını yükseltmen olur.

r9 390.jpg
Bu arada böyle bir sistem topladım elinizde kasa varsa sadece güç kaynağı alarak tam 3000tl ye getirebilirsiniz anakart,ram,hdd,kasa bunların en uygun fiyatta olanlarını koydum. Bundan önce önerdiklerime göre çok daha fazla performans,fps alırsınız. Bu topladığım sisteme ekleme,çıkartma,değiştirme yapacaktır arkadaşlar o zaman tam olarak şekillenir.

Teşekkür ederim arkadaşlar beni bilgilendirdiğiniz için SSD'siz pc asla toplayamam. Ben bana 4 gb ekran kartının yeteceğini düşünüyorum.Oyunları ultrada oynamak gibi niyetim yok.Kasa konusunda teşekkür ederim.Kasayı değiştireceğim :D

Sistem güzel birkaç tavsiyem olacak.
1-Ramler 2x4 olabilir. Daha performanslı çalışır.
2-HDD yi 1tb yapabilirsin pekte fazla fiyat farkı yok arada.
3-kasa zalman z serisinden olabilir tasarımları gayet güzel ve sağlam marka.
4-Ekran kartı arkadaşın dediği gibi r9 380x olabilir. Bütçe elvermiyorsa MSİ modelini de önerebilirim arada fps açısından ne kadar fark olur bilmiyorum.
5-SSD daha sonrada eklenebilir onun parasıyla ekran kartına,hdd'ye yatırım yapabilirsin ama tavsiyem o parayla ekran kartını yükseltmen olur.

Eki Görüntüle 143333 Bu arada böyle bir sistem topladım elinizde kasa varsa sadece güç kaynağı alarak tam 3000tl ye getirebilirsiniz anakart,ram,hdd,kasa bunların en uygun fiyatta olanlarını koydum. Bundan önce önerdiklerime göre çok daha fazla performans,fps alırsınız. Bu topladığım sisteme ekleme,çıkartma,değiştirme yapacaktır arkadaşlar o zaman tam olarak şekillenir.
Ramları 2x4 alacağım teşekkür ederim.
HDD'yi 1 TB alacağım.
Ayrıca dual-x ile x arasında ne fark var ?

Teşekkür ederim arkadaşlar beni bilgilendirdiğiniz için SSD'siz pc asla toplayamam. Ben bana 4 gb ekran kartının yeteceğini düşünüyorum.Oyunları ultrada oynamak gibi niyetim yok.Kasa konusunda teşekkür ederim.Kasayı değiştireceğim :D

Ramları 2x4 alacağım teşekkür ederim.
HDD'yi 1 TB alacağım.
Ayrıca dual-x ile x arasında ne fark var ?

Dual-x soğutma sisteminin ismi. Yani r9 380 dual x . R9 380 nin sapphire modelinin ismi dual x. Bizim önerdiğimiz r9 380x alman dual-x değil yani.

Sadece soğutma açısından mı daha fazla performans gösteriyor yoksa performans açısından da fark var mı?

R9 380x>r9 380 durumu var daha iyi bir kart. Dual-x in alakası yok yani o nickname gibi düşünün yani sapphire r9 380x dual-x diye bir kartta çıkartabilir. Dual-x 2 tane x anlamına gelmiyor bizim dediğimiz asıl kart. Yani r9 380 yerine r9 380x almak daha iyidir. Dual-x soğutmanın bir nicki gibi birşey. R9 380x de ise nitro soğutma sistemi var. Dual-x in performansla alakası yok.

Yani şöyle özetleyelim

Sapphire 11242-13-41G ATI Sizin dediğiniz R9 380 MODELİNİN DUAL-X SOĞUTMASI

SAPPHİRE R9 380X 4GB DDR5 256BİT NİTRO DUAL-X OC Bizim sana tavsiye ettiğimiz R9 380X MODELİNİN DUAL-X YERİNE NİTRO SOĞUTMASI

R9 380x>r9 380 durumu var daha iyi bir kart. Dual-x in alakası yok yani o nickname gibi düşünün yani sapphire r9 380x dual-x diye bir kartta çıkartabilir. Dual-x 2 tane x anlamına gelmiyor bizim dediğimiz asıl kart. Yani r9 380 yerine r9 380x almak daha iyidir. Dual-x soğutmanın bir nicki gibi birşey. R9 380x de ise nitro soğutma sistemi var. Dual-x in performansla alakası yok.
Teşekkür ederim peki asus mu sapphire mi ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı