Yer
Wrøclaw
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben Recep Bey'in bu ay hazırladığı sistemi toplama kararı aldım ama daha hiç bilgisayar toplamadığımdan dolayı Vatan Bilgisayar'a toplatacağım (Bursa Nilüfer Hiperstore şubesinden toplatacağım deneyimi olan varsa yazabilir). Aklımda soru işaretleri var. Mesela bildiğim kadarıyla Vatan Bilgisayar işletim sistemi dışında kasayı toparlıyor ve teslim ediyor ama sonrası? Ben Windows 10 Pro kurmak veya kurdurmak istersem 700 TL mi vereceğim? O zaman hazır bilgisayar almak bilgisayar toplamaktan daha avantajlı olmaz mı? Ayrıca monitör için ayrıca kablo mu almam lazım? Bilgisayarı kurdurduktan sonra kasa ile daha işim kalmayacak mı? Kısacası bilgisayar toplatmakta çok acemi olduğumdan dolayı ne yapacağımı bilmiyorum ve paramın çöpe gideceğinden korkuyorum sanırım. Bilgisayar toplatan arkadaşlar bana deneyimlerini ve ne olacağını, ne yapıp ne yapmamam gerektiğini yazarsa çok memnun kalacağım. Şimdiden çok teşekkür ederim(y)

1112.PNG

Asıl hazır bilgisayar aldığınızda paranız boşa gider. Toplama bilgisayarda parça seçim işleri bilen kişiler tarafından yapılırsa verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar alırsınız. Windows'u da dert etmeyin. Home versiyonu yetecektir. Ayrıca Windows lisansını Kinguin veya G2A gibi sitelerden çok daha ucuza alabilirsiniz. Kurma işlemini de rehberleri izleyerek kolaylıkla yaparsınız.

@log Senin gibi değerli insanlar bulunca içten içe soru sormaya devam edesim geliyor:) Bilgisayarcı abime yaptırsam toplama işimi sence uygun olur mu (babamın en yakın arkadaşıdır yamuk yapacağını sanmam)? Çünkü kendim yapamayacağıma eminim maalesef:ciplakayak: Bir de kablosuz usb sürücü gerekir mi masaüstü bilgisayara, bilgisayarım WiFi modemine uzak olmayacak çünkü (bunu sormamın sebebi win10 kurduktan sonra kablosuz usb sürücüsüz WiFi ye bağlanabilirmiyim bilgisayardan güncellemeler vs. İçin?) Kusura bakma bu konularda cahilim maalesef:kararsız:

Masaüstü bilgisayarların bazılarında anakarta dahili Wi-Fi adaptörü oluyor fakat sizinkinde yok. Bu yüzden ya kabloyla bağlanırsınız ya da bir adaptör almanız gerekir.
Bilgisayarı tanıdığınız kişiler de birleştirebilir. Daha önce bilgisayar parçaları birleştirmemiş biri ise halı üzerinde durmamasını, terlik giymemesini ve kendi üzerindeki statik elektriği belirli aralıklarla boşaltması gerektiğini söyleyin. Bilgisayarcı dediğinize göre bunları zaten biliyordur.

windowsa para verme boşuna. indir 30 günlük deneme sürümünü. zaten 30 gün sonra sadece arka plan değişiyor. kullanmaya devam edebilirsin.
Kinguin'den kod alacağım

Masaüstü bilgisayarların bazılarında anakarta dahili Wi-Fi adaptörü oluyor fakat sizinkinde yok. Bu yüzden ya kabloyla bağlanırsınız ya da bir adaptör almanız gerekir.
Bilgisayarı tanıdığınız kişiler de birleştirebilir. Daha önce bilgisayar parçaları birleştirmemiş biri ise halı üzerinde durmamasını, terlik giymemesini ve kendi üzerindeki statik elektriği belirli aralıklarla boşaltması gerektiğini söyleyin. Bilgisayarcı dediğinize göre bunları zaten biliyordur.
Önce sondan başlayayım. Tanıdığım bilgisayarcı deneyimli biri sıkıntı yaşayacağımı pek sanmıyorum. Acaba parçaları kendim mi sipariş etsem yoksa her şeyi bilgisayarcıya mı bıraksam yani istediğim sistemi bilgisayarcıya söyleyip topla mı desem bilemedim. Bir de Wi-Fi adaptörü olarak marka önemli midir yoksa bilgisayarcıdan herhangi bir Wi-Fi adaptörü alsam bi'şey farkeder mi? Şimdiden sağol cevapların için

Parçaları kesinlikle kendiniz alıp götürün. Başkası sipariş edecek olursa stokta olmama durumunda sizden habersiz farklı bir parça istemiş olabilir. Tanıdığınız kişiye ne kadar güvendiğinizi bilmiyorum fakat o da iyilik yapmak isterken istemeden kötülük yapabilir.
Ağ ürünlerinde TP Link'in iyi olduğunu biliyorum. Onun dışında Asus da iyidir.
Adaptörü USB'den bağlananlardan da alabilirsiniz bilgisayarın içinden(PCI-E) bağlananlardan da.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı