i5 6500 ve GTX 1050 Ti sistem toplama

Rıza234

Hectopat
Daha fazla  
Toplama PC alma yolunu seçerek ürünleri incelemeye başladım.
Sonra bazı anakartların yanına OC ibaresini gördüm. Bunu araştırıp çözüm bulamazken bir de ekran kartlarının yanındaki OC ibaresi çıktı.

2400 MHz RAM seçtim. Buna uygun 2400 MHz anakart buldum fakat yanında OC yazıyordu. Şimdi bu, 2400 MHz anakarttır buna OC yaparsan 2400 MHz'yi geçer mi demek oluyor? Yoksa bu 2400 MHz'den düşüktür OC ile 2400 mü olur demek istiyor?

Aynı durum ekran kartı için de geçerli. Hangisi daha iyi OC'li mi OC'siz mi? Tabii ki OC daha iyi yükseltme şansın var. Ama orada yazan MHz değerine mi yükseliyor yoksa orada yazan değer alt değer onun üstüne mi çıkıyor?

PnXN8N.jpg
77Rd9W.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonra bazı anakartların yanına OC ibaresini gördüm. Bunu araştırıp çözüm bulamazken bir de ekran kartlarının yanındaki OC ibaresi çıktı.

2400 MHz RAM seçtim. Buna uygun 2400 MHz anakart buldum fakat yanında OC yazıyordu. Şimdi bu, 2400 MHz anakarttır buna OC yaparsan 2400 MHz'yi geçer mi demek oluyor? Yoksa bu 2400 MHz'den düşüktür OC ile 2400 mü olur demek istiyor?

Aynı durum ekran kartı için de geçerli. Hangisi daha iyi OC'li mi OC'siz mi? Tabii ki OC daha iyi yükseltme şansın var. Ama orada yazan MHz değerine mi yükseliyor yoksa orada yazan değer alt değer onun üstüne mi çıkıyor?

Eki Görüntüle 214803 Eki Görüntüle 214804
MSI B150 Bazooka
İ5 6500
RX 480 8GB
HyperX Fury Black 16GB Kit 2666MHz CL15
Samsung 750 EVO 250GB
Seagate 3.5″ 1TB Barracuda 7200 RPM
Corsair Carbide Spec-02
ViewSonic 21.5” VX2257-mhd – FreeSync, 1ms, 75Hz

Baya yanlis yoldasiniz gibi gozukuyor topladiginiz pcye gore. Birkac tavsiyem olacak:
-730 liralik ekran kartina 980 liralik islemci almanin ferrariye tup taktitmaktan farki yoktur. 350 liralik bi islemci alsaniz bile o ekran kartini doyuracaktir. Dengelemek önemli.
-7 24 acik tutmayacaksaniz 2 3 saat oyun oynarim gece yatarken kapatirim diyorsaniz sivi sogutmaya gerek yok.
-O.C. den vazgecin. O.C. yapmadan da gayet yeterli olabilecek pc toplayabilirsiniz ayni paraya.
Benim önerim:
Screenshot_2017-02-10-03-36-17.png

Yanlis hesaplamadiysam yakin bi paraya geliyor. Monitoru 21.7" 1ms 75Hz freesync destekli aoc veya viewsonic secin. Ordaki monitoru oylesine sectim.

Eki Görüntüle 214803 Eki Görüntüle 214804
Kesinlikle yanlış yoldasınız. O bütçeye o anakart fazla. MSI B150M Bazooka veya MSI B150 Gaming M3 yeter. Sıvı soğutma sonunda K ibaresi bulunan (Örneğin i5 6600k, i7 6700k gibi...) yani O.C destekleyen işlemcilere sıvı soğutma alınır. Size i5 6500'ün içinden çıkan stok fan bile yeter. Ayrıca o ekran kartına i3 6100 tavsiye ediyoruz. Dengesiz olmuş sizinki. O bütçeye RX 480 ekran kartı alınabilirdi ve i5 6500 RX 480 alındığında lazım olur. Son olarak Everest ürünlerini kesinlikle almayın. 7-15 yaş çocukları kandıran, malzeme kalitesi olmayan, hava sirkülasyonu olmayan, kalitesiz kasalar üretiyor. Buna faresi klavyesi de dahil.

Baya yanlis yoldasiniz gibi gozukuyor topladiginiz pcye gore. Birkac tavsiyem olacak:
-730 liralik ekran kartina 980 liralik islemci almanin ferrariye tup taktitmaktan farki yoktur. 350 liralik bi islemci alsaniz bile o ekran kartini doyuracaktir. Dengelemek önemli.
-7 24 acik tutmayacaksaniz 2 3 saat oyun oynarim gece yatarken kapatirim diyorsaniz sivi sogutmaya gerek yok.
-O.C. den vazgecin. O.C. yapmadan da gayet yeterli olabilecek pc toplayabilirsiniz ayni paraya.
Benim önerim:
Eki Görüntüle 214863

Yanlis hesaplamadiysam yakin bi paraya geliyor. Monitoru 21.7" 1ms 75Hz freesync destekli aoc veya viewsonic secin. Ordaki monitoru oylesine sectim.
Bu sistem baya güzel olmuş ama oradaki anakartı MSI B150M Bazooka ile değiştirmeniz daha iyi olur. Güç kaynağınıda Aerocool KCAS 600W alın. Onun dışında gayet güzel sistem.

MSI B150 Bazooka
İ5 6500
RX 480 8GB
HyperX Fury Black 16GB Kit 2666MHz CL15
Samsung 750 EVO 250GB
Seagate 3.5″ 1TB Barracuda 7200 RPM
Corsair Carbide Spec-02
ViewSonic 21.5” VX2257-mhd – FreeSync, 1ms, 75Hz
Bu sistem de çok güzel sorunsuz bir sistem. Tek bu sistemin eksiği bence kasa :D. Kasas malzeme kalitesi felan güzel de ben görünüşü beğenmiyorum. Bir seçenek olarak da Zalman Z3 Plus olabilir.

Benim önerim:
Eki Görüntüle 214863

Ekran kartını 4GB modeli seçip SSD eklenebilir.(y)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı