i5 6500 ve GTX 1050 Tİ sistem toplama

Alimert1987

Hectopat
Daha fazla  
Hepsiburada sepet indirimi ile hepsi olmasa da bazı ürünler oldukça ekonomik oluyor. Şöyle bir sistemi parça parça sipariş vereceğim. Öncelikli sorum uyum sorunu olur mu? Birçok başlık okuduktan sonra karar verdim elbette. Ama asıl soru kasa 500w güç kaynağı ile geliyor. Bu güç yeterli midir? Ayni fiyat gamında kasa değişikliği önerirseniz ne önerirsiniz? Ekran kartı diğer seçeneklerindense bu strix iyi midir? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
yeni sistem topluyorsanız intel i5 7500 tercih edin.skylake'in güncellenmiş ve termal dizaynı dahada geliştirilmiş sürümü.yalnız seçeceğiniz anakartın bios güncellemesi ile bile olsa destek verdiğinden emin olun.

yeni sistem topluyorsanız intel i5 7500 tercih edin.skylake'in güncellenmiş ve termal dizaynı dahada geliştirilmiş sürümü.yalnız seçeceğiniz anakartın bios güncellemesi ile bile olsa destek verdiğinden emin olun.
Tavsiye için teşekkürler, güncel olması değil de ekonomik olması önceliğim şuanda. Acaba benim topladığım sistem ile ilgili uyumluluk görüşünüz ne olur?

Edit: Söylediğiniz üzere b250m bazooka mobo ve 7500 ile değişiklik yaptığımda fiyat farkı çok olmuyor. Peki bu şekilde bir modifikasyon ile yorumunuz ne olur? 500W yeterli midir? Son olarak ana kart 2400mhz. sectigim ram 2133mhz. Bu bir sorun yaratmaz değil mi?

Son düzenleme:
Tavsiye için teşekkürler, güncel olması değil de ekonomik olması önceliğim şuanda. Acaba benim topladığım sistem ile ilgili uyumluluk görüşünüz ne olur?

Edit: Söylediğiniz üzere b250m bazooka mobo ve 7500 ile değişiklik yaptığımda fiyat farkı çok olmuyor. Peki bu şekilde bir modifikasyon ile yorumunuz ne olur? 500W yeterli midir? Son olarak ana kart 2400mhz. sectigim ram 2133mhz. Bu bir sorun yaratmaz değil mi?

RAM'lerinizin 2133 olmasi anakartta 2133 olarak calismasi demektir. Anakart 2400MHz destekliyor o yuzden benim gorusume gore RAM de 2400 olmali yada 2666. Kisaca anakartin desteklediginden dusuk olmasi dezavantaj.

500W PSU yeterli gelicektir. Fakat kasa ve PSU birlesik aldiginiz icin kasadaki PSU ne markadir bilmiyorum. Ayri ayri alinsa kafaniz daha rahat eder ama fiyat artar 50-100. Karar sizin.

Bide ben HDD veya SSD goremiyorum sistemde?

RAM'lerinizin 2133 olmasi anakartta 2133 olarak calismasi demektir. Anakart 2400MHz destekliyor o yuzden benim gorusume gore RAM de 2400 olmali yada 2666. Kisaca anakartin desteklediginden dusuk olmasi dezavantaj.

500W PSU yeterli gelicektir. Fakat kasa ve PSU birlesik aldiginiz icin kasadaki PSU ne markadir bilmiyorum. Ayri ayri alinsa kafaniz daha rahat eder ama fiyat artar 50-100. Karar sizin.

Bide ben HDD veya SSD goremiyorum sistemde?
Merhabalar, yorumunuz için teşekkür ederim. Ekran alıntısının altında kaldığı için gözükmüyor. 1 tb baracuda olacak. Ssd hali hazırda olduğu için eklemedim. Aşırı bir oyun yüklemesi olmayacağı için sanırım standart 500w sorun çıkarmayacaktır. Ram'i 2400 ile değiştirip güncelliyorum.

2400 ve 2666 mhz için overclock yapılması lazım diye biliyorum.

Ya yorumlari okumadiniz, yada bilmiyorsunuz.
Arkadas B250M anakart olarak sonradan degistirildiginde RAM durumunu sordu. B250M anakartta 2400MHz destekliyor, bu yuzdende RAM'leri 2400 veya 2666 almasi sorun cikarmayacaktir. Herhangi bir OC durumuda soz konusu degil.

Ya yorumlari okumadiniz, yada bilmiyorsunuz.
Arkadas B250M anakart olarak sonradan degistirildiginde RAM durumunu sordu. B250M anakartta 2400MHz destekliyor, bu yuzdende RAM'leri 2400 veya 2666 almasi sorun cikarmayacaktir. Herhangi bir OC durumuda soz konusu degil.

ben B150M anakarta göre değerlendirdim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı