i5 6500 ve GTX 1060 sistem CS:GO takılma sorunu

cs299fps

Decapat
Sistemim;
  • i5 6500
  • GTX 1060 6GB ITX
  • 8 GB 2400 MHz RAM dual channel
Oyunda 250-300 FPS alıyorum fakat arada mesela adam gördüğümde ya da öldüğümde takılmalar yaşıyorum. Oyun içerisinde CFG ile tüm kodları aktifleştirdim ve başlatma seçeneklerinde -high yazılı. Oyunda iken CPU 51-57 derece %20-30 kullanımda GPU ise %30-40 kullanımda 50 - 55 derece arası çalışıyor. Arka planda sadece Steelseries Engine çalışıyor. Sistemde 500 GB harddisk var SSD yok. Oyunu 1024x768 4/3 ve düşük ayarlarda oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözünürlük düştükçe işlemciye daha fazla yük biner. Ekran kartının %40-50 çalışması ve işlemcinin ekran kartına kıyasla %10-20 daha fazla çalışması ortada darboğaz olduğunu gösterir. Olması gereken kullanım oranları ekran kartı için en az %80 ve işlemci de %40-80 arası. Çözünürlüğü 1080p yapıp grafikleri Medium' a alınız.

Kardeşim çözümü bilmiyorum ama 1080p olmadığı için 1024x768 olduğu için diyenlerin yanlış olduğuna eminim zaten 1024x768 çözünürlüğünde oynanıyor oyuncular genelinde ki bende gtx 960 var 1024x768de oynuyorum bende olmuyor mesela full herşey sıkıntı çözünürlükte değildir ama çözümü bilmiyorum.

NOT : Zamanında 1920x1080 Ultra full ayarlarda da oynuyordum yine kasma donma yoktu.

Kardeşim çözümü bilmiyorum ama 1080p olmadığı için 1024x768 olduğu için diyenlerin yanlış olduğuna eminim zaten 1024x768 çözünürlüğünde oynanıyor oyuncular genelinde ki bende gtx 960 var 1024x768de oynuyorum bende olmuyor mesela full herşey sıkıntı çözünürlükte değildir ama çözümü bilmiyorum.

NOT : Zamanında 1920x1080 Ultra full ayarlarda da oynuyordum yine kasma donma yoktu.
Bilginiz yoksa boşuna laf atmayın gtx 1060 1024×768 çözünürlükde kendini zorlamıyor çözünürlük düştüğü için işlemciye yük biniyor ve darboğaz oluyor 1080p de karta yük düşeceğinden kullanımı artacaktır

Bildiğimde var deneyimim de var.Direk hakarete geç millete cahil damgası vur.Android'den yazıyorsun eski konularına da baktım bilgisayarın yok veya üst düzey birşey değil gibi duruyor.Yani GTX veya RX serisi tarzı bile değil en azından öyle gözüküyor.Ayrıca ben sana diyorum ki GTX 960 ile olmuyor 1060'la nasıl olsun.Şimdi sen dersin işlemcin iyidir.İşlemcim i5 6400 arkadaştaki i5 6500le oluyorda i5 6400le mi olmayacak.

Sıkıntı başka biryerde olduğu apaçık belli ekran kartı kendini zorlamıyor demişsin birde sen hangi oyunda düşük çözünürlükte daha düşük fps aldın ki böyle boş birşey diyorsun.

Sen öyle olduğuna inan arkadaş beni de dinleyebilir senide ama sen bildiğin direkt olarak kullandığı karta ve işlemciye suç atıyorsun.

CS'de 5000 saatim var steam de atabilirim inanmıyorsan genelde profesyonel oyuncular bile 1024x768de oynuyor onlar da sıkıntı olmuyor bunuda bilmen lazım acemiysen csde bilemem.

bu sorun genelde HDD kaynaklı oluyor. Aynısı sc2 oynarken başıma geliyordu. Yukarıda yazdıkları işlemci nedeniyle olabilir ama çok çok zor bu sistemle.

Bildiğimde var deneyimim de var.Direk hakarete geç millete cahil damgası vur.Android'den yazıyorsun eski konularına da baktım bilgisayarın yok veya üst düzey birşey değil gibi duruyor.Yani GTX veya RX serisi tarzı bile değil en azından öyle gözüküyor.Ayrıca ben sana diyorum ki GTX 960 ile olmuyor 1060'la nasıl olsun.Şimdi sen dersin işlemcin iyidir.İşlemcim i5 6400 arkadaştaki i5 6500le oluyorda i5 6400le mi olmayacak.

Sıkıntı başka biryerde olduğu apaçık belli ekran kartı kendini zorlamıyor demişsin birde sen hangi oyunda düşük çözünürlükte daha düşük fps aldın ki böyle boş birşey diyorsun.

Sen öyle olduğuna inan arkadaş beni de dinleyebilir senide ama sen bildiğin direkt olarak kullandığı karta ve işlemciye suç atıyorsun.

CS'de 5000 saatim var steam de atabilirim inanmıyorsan genelde profesyonel oyuncular bile 1024x768de oynuyor onlar da sıkıntı olmuyor bunuda bilmen lazım acemiysen csde bilemem.
1. Laf atmayın demekle sana cahil olduğunu söylemiyorum 2. Evet bilgisayar eski yenisini alıcamda bu seni neden ilgilendiriyor ? Bide gtx 1060 960 cümlesini düzgün anlat anlaşılmıyor

Şuan performans modunda, güç modunda da denedim aynı sorun devam ediyor. DDU nedir bilmiyorum.

kısaca DDU
Display Driver Uninstaller (DDU), bilgisayarınızda yüklü olan ekran kartı sürücüsünü sorunsuz bir şekilde kaldırmaya yarayan bir yazılımdır. Display Driver Uninstaller (DDU) kullanarak AMD, NVIDIA ve INTEL üreticilerinin ekran kartı sürücülerini kaldırabilirsiniz.
Alıntıdır

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı