i5 6500 ve GTX 1060 sistem performans sorunu

omerkse10

Hectopat
Daha fazla  
18 yaşında bir grafikerim. Steam’de oyun oynadığım bir arkadaş çevrem var. Sistemim gayet iyi, Windows 10 Pro kullanıyorum ve çoğu Adobe programı bilgisayarımda yüklü. Ayrıca sistemi aldığım ilk zamanlar biraz sonra anlatacağım sıkıntılardan hiçbiri yoktu.

PC Özelliklerim:
  • Anakart: MSI B150M Gaming Pro
  • CPU: Intel Core i5-6500 3.2 GHz
  • Ekran Kartı: MSI GTX 1060 6GB
  • RAM: Kingston HyperX 8GB DDR4 RAM
  • HDD: Seagate Barracuda 1TB HDD
  • Kasa: Deepcool DuCase
  • Monitör: BenQ GW2270H
Sistem Yaşı: 14 Ay

Masaüstünde donma. PC’nin donanımına göre geç açılıp geç kapanması. Programların sürekli yanıt vermemesi ya da bekletmesi, bazı programların hiç açılmaması gibi sorunlar var. PUBG, GTA 5 haricinde tüm oyunlarda sıkıntısız oynuyorum. Bir de ping sorunum var arkadaşlar. Altyapımız iyi olmasına rağmen ping sorunu yaşıyorum. Benimle aynı sisteme sahip bir arkadaşım PUBG çok rahat oynayabiliyor ama ben de garip bir kasma söz konusu. Sürekli olarak bu durum beni sinir krizine sokuyor. Ve bilgisayarımın genel performansına da etki ediyor. Önerilerinizi ve çözümlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
sistemin gayet iyi. yani o sistemde o oyunlarda problem yaşamaman lazım. sanırım donanım olarak bir sıkıntı mevcut. yazılımdan olcağını sanmıyorum. bir teknik servisle görüşmeni tavsiye ederim.

PUBG optimizasyon sorunu olduğu için olabilir sıkıntın ayrıca PUBG için 8 GB ram yetersiz kalıyor. Açtığınız programları beklemeden tekrar tıkladığın zaman bekletme gibi şeyler olabiliyor. Sonuçta sadece HDD var SSD siz bir sistemde biraz beklemeyi sıkıntı etmemelisin. Sisteminde yazılımsal bir sıkıntı yoksa antivirüs taraması yapsan iyi olur. Bir tek sisteminin ram takviyesine ihtiyacı var :)

Afterburner ile oyun içi değerleri paylaşın. SSD'niz yok mu?

Aynı sorun bende de mevcut. sistemimin sorunu olan arkadaşın sisteminden tek farkı benim ekran kartım MSİ GTX970. Bir de kasa farklı model. Ama aynı ping sorununu ben de yaşıyorum PUBG oyununda. İşlemcinin stok fanı yeterli derecede soğutamadığını sanıyorum. diğer arkadaşlarım aynı internet altyapısıyla çok daha iyi performanslar alıyorlar. PUBG optimizasyon sorunlu bir oyunsa neden diğer oyuncular böyle bir hatayla karşılaşmıyorlar? Bu arada benim oyun içi değerlerim şunlar:

bu.png

PUBG optimizasyon sorunu olduğu için olabilir sıkıntın ayrıca PUBG için 8 GB ram yetersiz kalıyor. Açtığınız programları beklemeden tekrar tıkladığın zaman bekletme gibi şeyler olabiliyor. Sonuçta sadece HDD var SSD siz bir sistemde biraz beklemeyi sıkıntı etmemelisin. Sisteminde yazılımsal bir sıkıntı yoksa antivirüs taraması yapsan iyi olur. Bir tek sisteminin ram takviyesine ihtiyacı var :)
RAM takviyesine pekde ihtiyacı yok. 8GB ram hala standardın biraz üstünde kalıyor ve PUBG 16GB ram zorunlu olarak gerektirmemekte. Şahsen bende 8 GB var fakat hiçbir donma, takılma yaşamıyorum.

PUBG'deki donma ve takılmalar SSD'den kaynaklıdır, bilgisayarın geç açılmasıda yine HDD'den kaynaklı. Sisteme bir SSD takviyesi yaparsan çoğu şey düzelir. Hızlı açılırlar. Premiere Pro gibi bir adobe programı örneğin (Bende) 4 saniyede açılıyor, Windows 11 saniyede açılıyor. HDD varken süreler 2-3 katına çıkıyor.

SSD takviyesi şart :)

RAM takviyesine pekde ihtiyacı yok. 8GB ram hala standardın biraz üstünde kalıyor ve PUBG 16GB ram zorunlu olarak gerektirmemekte. Şahsen bende 8 GB var fakat hiçbir donma, takılma yaşamıyorum.

PUBG'deki donma ve takılmalar SSD'den kaynaklıdır, bilgisayarın geç açılmasıda yine HDD'den kaynaklı. Sisteme bir SSD takviyesi yaparsan çoğu şey düzelir. Hızlı açılırlar. Premiere Pro gibi bir adobe programı örneğin (Bende) 4 saniyede açılıyor, Windows 11 saniyede açılıyor. HDD varken süreler 2-3 katına çıkıyor.

SSD takviyesi şart :)
Dostum SSD den kaynaklıdır, fazla abartı olmadı mı bende de SSD var ve 8 GB Ram varken donan PUBG 16 GB ram yükseltiminden sonra hiçbir sıkıntı yaşatmadı. Eskiden RAM den kaynaklı bir sorun vardı, şu an düzelttiler mi bilemiyorum. Ama eskiden oluşan donma sıkıntısı 8 GB ramin üstünde bir harcama yaptığından kaynaklıydı.

Dostum SSD den kaynaklıdır, fazla abartı olmadı mı bende de SSD var ve 8 GB Ram varken donan PUBG 16 GB ram yükseltiminden sonra hiçbir sıkıntı yaşatmadı. Eskiden RAM den kaynaklı bir sorun vardı, şu an düzelttiler mi bilemiyorum. Ama eskiden oluşan donma sıkıntısı 8 GB ramin üstünde bir harcama yaptığından kaynaklıydı.
O kısmı bilemiyorum, ayarları köklediysen RAM sıkıntısı yaşayabilirsin fakat 8GB RAM ve SSD var bende hepsi yüksek bir takılma yaşamıyorum.

Ayarları inanılmaz düşükte oynamama rağmen bu sorun olmaya devam ediyorsa nasıl RAM ile alakalı olabilir ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı