i5 6500 ve GTX 1060 Sistem Yükseltmesi

MrIronstone

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Benim sistemim şu şekilde;
  • CPU: i5 6500
  • GPU: Zotac GTX 1060 6GB Mini
  • Anakart: H110M Gaming
  • RAM: Hyperx 2400MHz 8GB CL15 RAM

Ben daha çok arkadaşlarımla PUBG ve Rainbow Six Siege oynuyorum, iki oyunda da oyun içerisinde sürekli Micro Stutter oluyor ve işlemci kullanımım %100'e ulaşıyor. Başlarda bir virüs falan olduğunu düşünüyorum ama maalesef ne yaparsam yapayım çözemedim. Bazı yabancı kaynaklarda ikinci bir RAM modülü ile çift kanal RAM kullanıldığında işlemciye binen yükün azaldığını ve oyunlardaki FPS'in arttığını okudum.
Bazılarında ise %100'e ulaşıyorsa yapacak bir şey yok tek çare işlemciyi yükseltmek yazıyordu. Anakart değiştirmeden yükseltebileceğim en yüksek işlemci i7 7700. Fakat yaptığım araştırmalar sonucu i5 8400'ün oyunlarda neredeyse i7 7700'den daha fazla performans verdiğini gördüm. Anakart değiştirme maliyeti ile birlikte neredeyse aynı fiyata denk geliyorlar. Öte yandan ben bu yükseltmeye var olan parçamı satarak yapacam. Bu kadar maliyet yapacağıma ekran kartımı satayım onun yerine RTX 2070 alayım da diyorum.
Gerçekten hem performansımı arttırıp hem de şu micro stutter'lardan kurtulmanın yolu ney bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek modül ram olduğundan 1 tane daha 8gb ram alırsan çözülebilir gibi gözüküyor Oyunlarda 6.5-7 GB RAM kullanılması oldukça yüksek zaten belli bir miktarı diğer sistemin diğer işlemelerine gittiği için neredeyse %100 kullanıyor. buda darboğazı beraberinde getiriyor diye düşünüyorum.

Ekstra ikinci modül ram benim tüm takılma anlık donma sorunlarımı çözdü. İşlemci yine %100 kullanılıyor fakat takılmalar olmuyor. İşlemci değiştirmek yerine GTX1080Ti aldım. İşlemci değişikliğinin getireceğinden fazla fps farkı yarattı. Derdiniz oyunsa parayı işlemciden ziyade ekran kartına yatırmanız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı