i5-6500 ve GTX 1070 darboğaz

Bende Msi b150 gaming m3 var. İşlemci O.C edilmiyor gercekten 1080p'de 1070 ile darboğazsız oyun oynanıyor mu ? Ben bazı videolarda yapıyor gördüm bazılarında yapmıyor forumlarda da değişik cevaplar var hiçbirşey birbirini tutmuyor.

Bu konunun cevabını uzun bir zaman önce vermiştim ama tekrardan yazayım genede içinin rahatlaması için.

Ben GTX 1070'i alalı neredeyse 1 yıl oldu ve bu zamana kadar herhangi bir darboğaz sorunu yaşamadım.
Ayrıca ekran kartını aldıktan sonrada birkaç oyunda böyle bir sıkıntı varmı diye testini de yapmıştım ve bir sorun görmemiştim.Tabii ki tamamen CPU gücüne dayalı oyunlarda var (çoğu strateji türünde olan) ki işte ozaman i5-6500 yetersiz kalabilir muhtemelen. Şahsen ben yüksek oranda işlemci gücü isteyen oyunları oynayıp test etmedim , eğer sen bu tarz oyunları oynayan biriysen en başta işlemciyi biraz daha yüksek tutman lazımdı o yüzden onları atlıyorum.

Kısacası darboğaz olur diye düşünüp GTX 1070 düzeyinde bir kart alacaksan fikrini değiştirme boşuna.

Bu arada 1080p monitör kullanıyorum ve DSR ile 4K'ya kadar denemişliğimde var. 1440P'de kullanacaksanız bu ikili gene size sorun yaratmaz ama 4K için tavsiye etmem.

Ayrıca işlemci oc olmuyor demişsiniz aslında oluyor Non-K O.C ile fakat bunun için Z170 anakartınız olması gerekmekte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…