i5-6500 ve GTX 1650 sistemde darboğaz oluyor

• Konuyu başlatan ByGny
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 40
  • Görüntüleme 329
İşlemci kısmını açmamışsınız.

1764508757570.png

Başta belirtiyim, ekran akrtı uyukluyor. Grafikleri kökleyin yani zaten çalışmıyordan hallice.
İkinci olarak işlemci normalde 3600MHz saat hızlarına çıkabiliyor olması lazım, BIOS'tan Turbo Boost veya benzeri bir Intel ayarını açın.

Bu görsele göre bir sıkıntı yok. Genede bir oynarken açık dursun, bir sorun yaşarsanız direk panelden görürsünüz durumu.

Başta belirtiyim, ekran kartı uyukluyor. Grafikleri kökleyin yani zaten çalışmıyordan hallice.
İkinci olarak işlemci normalde 3600MHz saat hızlarına çıkabiliyor olması lazım, BIOS'tan Turbo Boost veya benzeri bir Intel ayarını açın.

Bu görsele göre bir sıkıntı yok. Gene de bir oynarken açık dursun, bir sorun yaşarsanız direk panelden görürsünüz durumu.

Gölge kalitesi hariç çok yüksekde ayarlar bu görselde, başka yapmam gereken Turbo Boost mu diyorsunuz?

Anormal bir durum göremedim. 135 FPS civarı alıyorsan olması gereken. 240 FPS alıyorum demiştin bu FPS'i minyonlar gelmeden mi alıyorsun?

Bir süreden sonra 90'a kadar düşüyorum. oyunun başı ve ortası 170

Gölge kalitesi hariç çok yüksekde ayarlar bu görselde, başka yapmam gereken Turbo Boost mu diyorsunuz?
Anakartın BIOS kısmında olması lazım o ayar.

Zaten aktifmiş hocam, ekstra yapabileceğim bir ayar var mıdır maksimum verim almak için?
Virtualizion/Sanallaştırıcı/Hyper-V açabilirsiniz. Daha çok emulator ve sanal makine için çok kritik ama threads verimini arttırıyor genede.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı