Çözüldü i5 6500 ve GTX 970 sistem oyunlarda FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oguzcanpasa

Megapat
Daha fazla  
Anakart - MSI B150M Bazooka.
RAM - 8 GB 2133 MHz Kingston.
İşlemci - i5 6500.
Ekran kartı - GTX 970.

Sistem bu, bazı oyunlarda FPS 85 iken bir anda 65 değerine düşüyor. PUBG'de ekran kartı ve işlemci sıcaklığı 68-71 arası. Ama bazen FPS düşmesi yiyorum gibi geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Videolarda herhangi bir darboğaz olmuyor, aynı işlemci ve kart ile sorunun hangisinde olduğunu nasıl anlarım ?
Videodakiyle aynı çözünürlük aynı grafik ayarlarını mı kullanıyorsunuz?
@Jonathan North ikidir yorumuma gülücük atacağınıza bilginizi iyileştirin, karşınızda dalga geçebileceğiniz biri yok, varsa bilgin insan gibi yaz tartışalım. Videonun en darboğaz yaşanmış sahnesi:
1600595413335.png

Çok mu fark varmış? Özellikle aynı değerde RAM modülüne sahip olsaydılar neredeyse hiç fark olmayacaktı. Kullandığım i5-3550 ile i5-7400 arasında almaya değecek kesinlikle fark yok.
1600595598010.png
85'ten 65'e düşüyorsa buna FPS düşmesi diyemezsiniz, tamamen anlık olarak değişen sahneye bağlı kare sayısı da (FPS) değişiyor.
Witcher 3 te denedim. İşlemci Kullanımı 35 ten bir anda 100 e çıkıyor. GPU kullanımı 99, kalabalık yerlerde 75 e kadar düşüyor. Bu darboğaz değilmi ?

Witcher 3 te denedim. İşlemci Kullanımı 35 ten bir anda 100 e çıkıyor. GPU kullanımı 99, kalabalık yerlerde 75 e kadar düşüyor. Bu darboğaz değilmi ?
Darboğaz, zaten i5'in 6. veya 7. nesilinin eski 3.-4. nesile göre tek farkı DDR4 sistem olması, asıl işlemci gücü olarak i5 8. nesil farkediyor.

Darboğaz, zaten i5'in 6. veya 7. nesilinin eski 3.-4. nesile göre tek farkı DDR4 sistem olması, asıl işlemci gücü olarak i5 8. nesil farkediyor.
Videolarda herhangi bir darboğaz olmuyor, aynı işlemci ve kart ile sorunun hangisinde olduğunu nasıl anlarım ?

@Jonathan North ikidir yorumuma gülücük atacağınıza bilginizi iyileştirin, karşınızda dalga geçebileceğiniz biri yok, varsa bilgin insan gibi yaz tartışalım. Videonun en darboğaz yaşanmış sahnesi:
1600595413335.png

Çok mu fark varmış? Özellikle aynı değerde RAM modülüne sahip olsaydılar neredeyse hiç fark olmayacaktı. Kullandığım i5-3550 ile i5-7400 arasında almaya değecek kesinlikle fark yok.
1600595598010.png

Son düzenleme:
Çözüm
@Jonathan North ikidir yorumuma gülücük atacağınıza bilginizi iyileştirin, karşınızda dalga geçebileceğiniz biri yok, varsa bilgin insan gibi yaz tartışalım. Videonun en darboğaz yaşanmış sahnesi: Eki Görüntüle 674585
Çok mu fark varmış? Özellikle aynı değerde RAM modülüne sahip olsaydılar neredeyse hiç fark olmayacaktı. Kullandığım i5-3550 ile i5-7400 arasında almaya değecek kesinlikle fark yok. Eki Görüntüle 674595
Evet 1080p. Yeni aldım birde işlemciyi keşke i7 6700 alsaydım. Benim CPU %100 oluyor 1 saniye falan. GPU %99 sabit. Oda bazen %75 civarına iniyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı