i5-6500 ve GTX 970 sistem yükseltme tavsiyesi

onurrsss3

Hectopat
Öncelikle herkese merhabalar,

Elimde olan bu sistemi yükseltmek istiyorum. Oyunlarda genellikle FPS düşmesi yaşıyorum. Bir de eskiden güzel FPS aldığım oyunlarda şu an FPS düşüşü yaşanıyor. Sorunun ne olduğunu çözemedim o yüzden sistemimi yükseltmeye karar verdim. Yeni bir işlemci ile bu sorunlardan kurtulacağımı düşünüyorum ama sizin de fikrinize başvurmak istedim.

Screenshot_2.png
Screenshot_3.png

Hangi oyunun hangi ayarlarında render alırken FPS düşmesi yarattığınızı belirtmediğiniz için ben şikayetinizin VRAM darboğazından dolayı olduğunu düşünüyorum.

970 kronik sorunu olan bir kart 3.5 GB VRAM den sonra daha düşük hızda bir 512 mb'lık VRAM'e sahip bu da 3.5'luk sınırı aşınca dramatik olarak FPS düşüşlerine sebep oluyor. Ondan müstarip olabilirsiniz.

Hangi oyunun hangi ayarlarında render alırken FPS düşmesi yarattığınızı belirtmediğiniz için ben şikayetinizin VRAM darboğazından dolayı olduğunu düşünüyorum.

970 kronik sorunu olan bir kart 3.5 GB VRAM den sonra daha düşük hızda bir 512 mb'lık VRAM'e sahip bu da 3.5'luk sınırı aşınca dramatik olarak FPS düşüşlerine sebep oluyor. Ondan müstarip olabilirsiniz.
Genellikle hemen hemen her oyunda bunu yaşıyorum. Özellikle çok oyunculu olanlarda. Bu günlerde Mount and Blade 2 oynuyorum ve sürekli bir fps drop ve azalması yaşıyorum. Eğer oyunlarda 3.5 GB VRAM kapasitesini geçmezsem bu sorun bir nebze düzelebilir mi?

Sorununuzu aktif kaynak izleyebilen (MSI AfterBurner gibi) bir program yardımıyla darboğaz yapan bileşeni bulmanız gerekli. Elimdeki veri eksikliğinden VRAM sorunu olabileceğini ima ettim. Mutlaka o'dur demiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı