i5 6500 ve i5 6600 Arasında Çok Fark Var Mıdır ?

• Konuyu başlatan W10
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.411
Peki Ulaş bende H110M PRO-VD kullanıyorum. İşlemcim i5 6500 geliştirmeyi düşünmüyorum. Bunların ömrü ne kadardır ? Ömrü derken ne zaman bozulurlar ?
Bu konuya ilk önce dayanıklılık ömrü olarak bakmak istiyorum. Benim eski sistemimde, 7 senedir kullandığım G31M3-V2 anakartı hala sorunsuz bir şekilde çalışmakta. Herhangi bir sorunu yok, şuana kadar da hiç sıkıntı çıkarmadı zaten. Anlayacağın, anakartlara herhangi bir darbe, ya da aşırı akım yüklenmesi gibi bir şey olmadıkça, kendi kendilerine bozulma ihtimalleri çok düşük. Birde bu konuya teknoloji ömrü tarafından bakarsak, biliyorsunuz teknoloji her gün gelişen bir şey. Yeni yeni teknolojiler çıktıkça, teknoloji ilerledikçe, elimizde bulunan her türlü teknolojik cihaz da eskiyor. Anakartlar da öyle. H110 yonga setine sahip bir anakart, ne kadar Intel tabanlı bir anakart olsa da, Intel'in ürettiği bazı teknolojileri şimdiden desteklemiyor bile. Bu haliyle 2-3 yıl idare eder ama daha sonra herhangi bir BIOS üzerinden güncelleme yapılmadığı sürece, bu yonga setini genç yaşta toprağa vereceğiz gibi hissediyorum. Yani demem o ki anakartlar şu kadar sürede bozulur diye bir şey söylemek olmaz. Çünkü bu kullanıcıdan kullanıcıya değişen bir şey. Yukarıda yazdıklarımdan da anlayabileceğiniz gibi, anakartlar bir bütün olarak 10 yıldan aşağı eskimezler fakat anakartların eskiyen tek tarafı vardır; o da teknolojileridir.

Ulaş öncellikle mesajın için çok teşekkür ederim. Çok açıklayıcı olmuş. Zaten ben sistemimi upgrade yapmayı düşünmüyorum bu sistemle kalıcam yani teknoloji olarak eskimesi beni alakadar etmez. Sürekli oyun oynayan biriyim anakartın kondasitörlerinde şişme filan meydana gelir mi ?

Ulaş öncellikle mesajın için çok teşekkür ederim. Çok açıklayıcı olmuş. Zaten ben sistemimi upgrade yapmayı düşünmüyorum bu sistemle kalıcam yani teknoloji olarak eskimesi beni alakadar etmez. Sürekli oyun oynayan biriyim anakartın kondasitörlerinde şişme filan meydana gelir mi ?
Benim bildiğim, oyun oynarken kondansatör şişmez. "Çok oyun oynanılan sistemin, anakartında ki kondansatörler şişer" gibi bir tabir hiç duymadım. Kondansatörlerin belirli başlı şişme sebepleri vardır.

1) Anakartın çok fazla ısınması durumunda şişebilir.
2) İşlemciye veya RAM'e OC yapılması durumunda şişebilir.
3) Sistemde kullanılan 80+ sertifikası olmayan dandik bir PSU'nun, bir anda enerji dalgalandırması yaparak, anakarta aşırı güç vermesi durumunda → kesin şişer. (Çünkü genelde en çok bu sorunla karşılaşıyorlar)

Eğer kasanızda birden fazla fan varsa ve kasanın içinin gerçekten soğudunu düşünüyorsanız, korkmanızı gerektirecek bir durum yok.

Oyun içinde anakartın da sıcaklığını gösteren bir program ile anakartın sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. (MSI Afterburner göstermiyor galiba)

Benim bildiklerim bunlar. Bir yanlışım var ise benden daha bilgili bir arkadaş düzeltir zaten. Ayrıca başka sorularınız var ise, yeni konu açabilirsiniz. Çünkü şuan konuyu bayağı bir kirletmiş durumdayız :D.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı