Ulaş öncellikle mesajın için çok teşekkür ederim. Çok açıklayıcı olmuş. Zaten ben sistemimi upgrade yapmayı düşünmüyorum bu sistemle kalıcam yani teknoloji olarak eskimesi beni alakadar etmez. Sürekli oyun oynayan biriyim anakartın kondasitörlerinde şişme filan meydana gelir mi ?
Benim bildiğim, oyun oynarken kondansatör şişmez. "Çok oyun oynanılan sistemin, anakartında ki kondansatörler şişer" gibi bir tabir hiç duymadım. Kondansatörlerin belirli başlı şişme sebepleri vardır.
1) Anakartın çok fazla ısınması durumunda şişebilir.
2) İşlemciye veya RAM'e OC yapılması durumunda şişebilir.
3) Sistemde kullanılan 80+ sertifikası olmayan dandik bir PSU'nun, bir anda enerji dalgalandırması yaparak, anakarta aşırı güç vermesi durumunda → kesin şişer. (Çünkü genelde en çok bu sorunla karşılaşıyorlar)
Eğer kasanızda birden fazla fan varsa ve kasanın içinin gerçekten soğudunu düşünüyorsanız, korkmanızı gerektirecek bir durum yok.
Oyun içinde anakartın da sıcaklığını gösteren bir program ile anakartın sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. (MSI Afterburner göstermiyor galiba)
Benim bildiklerim bunlar. Bir yanlışım var ise benden daha bilgili bir arkadaş düzeltir zaten. Ayrıca başka sorularınız var ise, yeni konu açabilirsiniz. Çünkü şuan konuyu bayağı bir kirletmiş durumdayız

.