i5 6500 ve R9 380 oyun performansı sorunu

uguralagas

Hectopat
Daha fazla  
PUBG ve BF1 oynarken takılmalar, geç randerlama ve FPS düşmesi yaşıyorum. Oyunları oynamaktan zevk alamıyorum. İnternette aynı ekran kartlarıyla oynayanları izlediğimde takılmalar, kasmalar olmuyor, gayet akıcı bir şekilde oynuyorlar. Nedenini hala bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

PC Özellikler :
  • Ekran Kartı : Asus AMD R9 380 2 GB
  • İşlemci : Intel i5 6500
  • Anakart : Asus B150M Pro Gaming
  • RAM : 8GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi grafik ayarlarında oynuyorsunuz? Çünkü 2GB yetmeyebilir. Birde MSI Afterburnerdan 'S.S' alabilir misiniz?
Grafik ayarlarının hepsi very low da.

Hangi grafik ayarlarında oynuyorsunuz? Çünkü 2GB yetmeyebilir. Birde MSI Afterburnerdan 'S.S' alabilir misiniz?
SS i attım. Bu arada işlemci ısısı yüksek gibi geldi ve işlemcinin üstündeki fan i5 lerde kutunun içinde verilen fanlardan. Bundan dolayı sıkıntı yaşıyor olabilir miyim ?

Dosya Ekleri

• GPU.png
    GPU.png
    50,7 KB · Görüntüleme: 130
8 GB RAM yüzünden anlık droplar olabilir. Ayrıca ekran kartının VRAM değerini aşarsan da sıkıntı olur. Oyun içi ayarları kontrol edip, MSI Afterburner ile oyun içi değerleri atın. O CPU değil, GPU değerleri. Ve gayet normal.
SS'i Asus GPU Tweak II Xsplit ile aldım. Değerlerde CPU 78 ve 66'ya düştüğü oluyor. Oyunun sonlarına doğru 23-25 FPS arası alıyorum ve çok takılıyor. En son clock değerine baktığımda 950-980 civarındaydı. Bu arada değerler PUBG için.

8 GB RAM yüzünden anlık droplar olabilir. Ayrıca ekran kartının VRAM değerini aşarsan da sıkıntı olur. Oyun içi ayarları kontrol edip, MSI Afterburner ile oyun içi değerleri atın. O CPU değil, GPU değerleri. Ve gayet normal.
Sorun hangi parçada. Herhangi bir şey söylüyebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Değerler.png
    Değerler.png
    4,4 KB · Görüntüleme: 216
Son düzenleyen: Moderatör:
SS'i Asus GPU Tweak II Xsplit ile aldım. Değerlerde Cpu 78 ve 66 ya düştüğü oluyor. Oyunun sonlarına doğru 23-25 fps arası alıyorum ve çok takılıyor. En son clock değerine baktığımda 950-980 civarındaydı. Bu arada değerler PUBG için.

Sorun hangi parçada. Herhangi bir şey söylüyebilir misiniz?
VRAM 0 mı,bana mı öyle geliyor?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı