i5 6500 ve R9 380 sistemi yükseltme

theformul

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar. Öncelikle sistemim;

MSI H170 GAMING M3 anakart.
Core i5 6500 3.2GHz DDR4 Skylake işlemci.
R9 380 4 GB ekran kartı.
1x8 GB 2133MGZ CL14 DDR4 RAM.
128 GB SSD var fakat sadece sistem kurulu.

Aslında çok severek topladığım güzel tatlı bir sistemdi. O zamanlar daha DDR4'ler yeni çıkıyordu en yeni teknolojiyi aldım diye sevinmiştim bayağı hey gidi...

Şimdi ise Warzone'da orta ayarlarda (göz zevkimin bozulmama sınırında) 60 FPS göremiyorum. 50'lerde kalıyorum. 1920x1080 bir de yani. Millet 2K 4K falan oynuyor.

Birkaç konu okuduktan sonra oyunun en az 8 GB RAM istediğini ve sadece RAM'imi 16 GB yapsam bayağı işe yarayacağını okudum. Mantıklı geldi ama devir öyle değişmiş ki 2133 MHz CL14 8 GB RAM bulamıyorum ki çiftliyim. Bi tane ikinci elini buldum o kadar.

Sonra dedim bu sistemde neleri upgrade yapabilirim çok para harcamadan? Yani her şey eski olduğu için anakart belli 2133 MHz RAM destekliyor en fazla mesela. İşlemci belli i5. sadece ekran kartı alayım desem buna en fazla ne takılır ki? Ya da işlemci mi alsam en ucuz yoldan nasıl bir şeyler yapabilirim tavsiye verecek var mı?

Dar boğazsız neyi yükseltebilirim? Yoksa sadece ikinci el 8 GB RAM'i alayım ve şimdilik öyle idare mi edeyim en baştan bir sistem toplayana kadar?

Teşekkür ederim cevaplar için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı