i5 6500 ve RTX 3050 sistem Apex Legends'ta 60 FPS'i zor görüyor

bilgehan007

Centipat
Daha fazla  
Oyunlarda çok düşük FPS alıyorum. Normal mi merak ediyorum.
Apex'te düşük ayarlarda bile 60'ı zor görüyor.
i5 6500 3.2 GHz işlemci.
RTX 3050 8 GB.
RAM 8x2 16 2133MHz.
600W 80 Plus PSU.
SSD 860 EVO.
Anakart Gigabyte GA-Z170-Gaming k3.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakımlar en son ne zaman yapıldı? Sistem driverların güncel mi? Isınma var mı? Biraz daha açarsan daha iyi yardımcı olabiliriz. Sanırım sonradan ekran kartı taktın, işlemci biraz düşük kalmış.

Oynadığın oyun ekran kartı değil işlemci odaklı da ondan. Neredeyse 8 senelik bir işlemci kullanıyorsun imkanın varsa en kötü i7 6700'e upgrade etmen gerekir ve 6. nesil'in piyasası ne bilmiyorum şu anda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence farklı bir durum var

i5 6500 3.2 GHz işlemci.
RTX 3050 8 GB.
RAM 8x2 16 2133MHz.
600W 80 Plus PSU.
SSD 860 EVO.

Anladığım kadarıyla tüm oyunlarda düşük FPS alıyorsunuz. Acaba 3050 yerine işlemcinizin içindeki dahili ekran kartını kullanıyor olabilir misiniz ?

Veya sistem güç tasarrufunda olabilir mi ?

i5 6500 3.2 GHz işlemci.
RTX 3050 8 GB.
RAM 8x2 16 2133MHz.
600W 80 Plus PSU.
SSD 860 EVO.

Benim sistem seninkine benzer sadece işlemcim i5 11400 ve ben en yüksekte 80 civarı rahat alıyorum. Sisteminde işlemci ekran kartı beslemiyor olabilir. Bir darboğaz durumu.

Tahminimce işlemci ekran kartınızı beslemekte yetersiz kalmakta.
aynı işlemci ve ekran kartıyla baya yüksek fps alıyorlar işlemci kaynaklı değil diye düşünüyorum

Bakımlar en son ne zaman yapıldı? Sistem driverların güncel mi? Isınma var mı? Biraz daha açarsan daha iyi yardımcı olabiliriz. Sanırım sonradan ekran kartı taktın, işlemci biraz düşük kalmış.
yani dediğim gibi durum ama driverların hepsi güncel son sürümde bi hafta olmadı temiz format attım zaten

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence farklı bir durum var

Anladığım kadarıyla tüm oyunlarda düşük FPS alıyorsunuz. Acaba 3050 yerine işlemcinizin içindeki dahili ekran kartını kullanıyor olabilir misiniz ?

Veya sistem güç tasarrufunda olabilir mi ?

güç tasarrufu modunda değil ama ilk söylediğiniz işlemci dahili ekran kartını kullandığını nasıl anlarım zaten masaüstü bilgisayar ve kullanmaz diye düşünmüştüm

Benim sistem seninkine benzer sadece işlemcim i5 11400 ve ben en yüksekte 80 civarı rahat alıyorum. Sisteminde işlemci ekran kartı beslemiyor olabilir. Bir darboğaz durumu.
darboğaz yüzde 2.3 gözüküyor büyük bir düşüş yaşatacağını düşünmüyorum

20230802220038_1.jpg

ayarlar en düşükteki hali bu...

Aynı işlemci ve ekran kartıyla bayağı yüksek FPS alıyorlar işlemci kaynaklı değil diye düşünüyorum

Yani dediğim gibi durum ama driverların hepsi güncel son sürümde bir hafta olmadı temiz format attım zaten

Güç tasarrufu modunda değil ama ilk söylediğiniz işlemci dahili ekran kartını kullandığını nasıl anlarım zaten masaüstü bilgisayar ve kullanmaz diye düşünmüştüm

Darboğaz yüzde 2.3 gözüküyor büyük bir düşüş yaşatacağını düşünmüyorum

Eki Görüntüle 1887300
Ayarlar en düşükteki hali bu...

Böyle bir oyunda 52 derece almak bana garip geldi çok düşük gibi.

aynı işlemci ve ekran kartıyla baya yüksek fps alıyorlar işlemci kaynaklı değil diye düşünüyorum

yani dediğim gibi durum ama driverların hepsi güncel son sürümde bi hafta olmadı temiz format attım zaten

güç tasarrufu modunda değil ama ilk söylediğiniz işlemci dahili ekran kartını kullandığını nasıl anlarım zaten masaüstü bilgisayar ve kullanmaz diye düşünmüştüm

darboğaz yüzde 2.3 gözüküyor büyük bir düşüş yaşatacağını düşünmüyorum

Eki Görüntüle 1887300
ayarlar en düşükteki hali bu...
İşlemciniz 100 derece macun yenileyin işlemcinizin derecesi çok yüksek olduğu için GHz ini kısmış macun yenilediğinizde sorun muhtemelen çözülür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı