i5 6500 ve RX 470 sistem yeşil görüntü oluşma problemi

Bilgisayarımda birkaç gün önce yeşil ekran sorunu oluşmaya başladı. Durduk yere oyundayken vb. durumda fark etmiyor, durduk yere yeşil ekran geliyor, ekran komple yeşil oluyor ancak arka planda ses halen gelmekte ve arka planda işlem yapılabilmektedir. Sadece görüntü tamamı ile kayboluyor. Bilgisayarı yeniden başlatmadan da düzelmiyor. Sorun acaba ekran kartında mıdır yoksa Windows'un sürümünden midir? Varsa çözüm yolunu bilen yardımcı olursa sevinirim.

Sistem özellikleri;
  • İşlemci: Intel Core i5-6500
  • Ekran kartı: Asus RX 470
  • Anakart: MSI H110M Pro-VD
  • RAM: 8 GB DDR4 2133 MHz
  • 1 TB HDD ve yakın zamanda 120 GB SSD takviyesi yapacağım, şu anlık yok.
  • 600W PSU
  • Xigmatek Asgard 382 pure black edition kasa.
  • Windows 10 Pro orijinal sürümü

Son düzenleyen: Moderatör:
Güvenli moda geçip DDU ile sürücüleri tamamen temizleyin. Daha sonra güncel ve beta olmayan sürücüyü kurun, durumu bildirin.

Daha önce benimde başıma geldi. Asus Strix 380X kullanıcısıyım. Ekran kartı sürücüsünden kaynaklı bir problemdi benimkisi. En güncel sürücü yüklüydü. Sürücüyü kaldırıp bir önceki sürücüyü yükleyerek çözüm bulmuştum. Daha sonrasında yeni çıkan sürücüleri denemiştim ve sorun yaşamamıştım. Size de bu yöntemi denemenizi öneririm.

Güvenli moda geçip DDU ile sürücüleri tamamen temizleyin. Daha sonra güncel ve beta olmayan sürücüyü kurun, durumu bildirin.
cevap için teşekkürler çok sık karşılaştığım bir durum değil. Yeşil ekran tekrar olduğu zamanmı yapayım bu işlemi yoksa hemen yapayım mı ?
Daha önce benimde başıma geldi. Asus Strix 380X kullanıcısıyım. Ekran kartı sürücüsünden kaynaklı bir problemdi benimkisi. En güncel sürücü yüklüydü. Sürücüyü kaldırıp bir önceki sürücüyü yükleyerek çözüm bulmuştum. Daha sonrasında yeni çıkan sürücüleri denemiştim ve sorun yaşamamıştım. Size de bu yöntemi denemenizi öneririm.
cevap için teşekkürler hocam ekran kartını garantiye göndermeme gerek yoktur heralde sürücüyle düzelebilir çok sık karşılaştığım problemde değil aslında

Son durum nedir hocam çözüme ulaştın mı?
Asım Demir beyin dediği işlemi uygulayacağım da vakit bulamadım daha yaptığım zaman söyleyeceğim. Ancak bu aralar olmuyor çok az sıklıkla bi ben burdayım diyip
Asım Demir beyin dediği işlemi uygulayacağım da vakit bulamadım daha yaptığım zaman söyleyeceğim. Ancak bu aralar olmuyor çok az sıklıkla bi ben burdayım diyip

yarım kalmış cümle pardon "ben burdayım diyip kendini gösterip geri gidiyor ilerlemesinden korkuyorum inşallah yapınca düzelir bakalım artık

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı