i5 6500 ve RX 480 sistem toplama

mrcrane

Hectopat
Daha fazla  
Bütün parçaları Hepsiburada'dan alacağım %10 ekstra indirim yapmışlar. Daha önce bilgisayar toplamadım hiç anlamıyorum o yüzden, yardımcı olursanız çok sevinirim. Forumları dolaşarak bilgi edinmeye çalışıyorum. 4-5 sene hiç parça değiştirmeden kullanacağım, daha para harcayamam çünkü. Üst düzey oyunlar oynamıyorum, ultra grafik veya 435 fps takıntım yok. Beni uzun süre idare etsin gelecekte de güncel parçalarla (GPU) değiştirmeye müsait olsun sadece. Bütçem 2500 TL, kendi kendime bir şeyler baktım 2700 küsur oldu, eğer bu alabileceğimin en iyisi ise tamam 200 lira aşabilirim, diğer türlü orasından burasından kısarak 2500 TL yapmak zorundayım. Ve mümkünse araya HDD veya SSD sıkıştırabilirsem iyi olur, diğer türlü elde olanı kullanacağım.

• MSI H110M PRO-VD Intel H110 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart - 192 TL
  • Intel Skylake Core i5 6500 3.2GHz 6Mb Cache LGA1151 İşlemci - 838 TL
  • Kingston HyperX Fury Black 8GB 2666MHz DDR4 Ram (HX426C15FB/8) - 234 TL
  • MSI GAMING X Amd Radeon RX 480 8GB OC 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı RX 480 GAMING X 8G - 1039 TL
  • Zalman Z3 Plus + 600Le 600W Siyah Atx Mid Tower Kasa - 404 TL

Kasa + PSU neden bu kadar pahalı anlamadım. 600W yeterli mi onu da bilmiyorum. (verimli çalışması için ne kadar güç gerekir?)

Yardımcı olacaklara çok teşekkür ederim. Belki kasayı daha ucuzsa diğer sitelerden alabilirim ama kalan parçaları HB'den alacağım kesin olarak. Çünkü uğraşmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin ekran kartı haricinde bütün parçalarını eksenbilgisayardan alıp ekran kartını buradan almanı öneririm. Hem eksen montajda yapıyor. Sana sadece ekran kartını takmak düşer. Bu sistemi öneririm. :) Toplam 2616 TL ediyor.
MSI RADEON RX 470 GAMING X 4GB GDDR5 256Bit 16x | sanalmarketim
upload_2017-1-1_15-47-52.png

Çok teşekkürler, şimdi ileride uzun süre tekrar değiştirme imkanım olmayacağı için işlemciyi 6500 seçmek istedim zaten 100 lira oynuyor. Anakartı o dediğinizle değiştirdim, 10 lira daha ucuzdu hb'da. Psu-kasa hariç 2400 yapıyor. Ama işte psu-kasa kısmında takılıyorum çünkü pahalı, şu an kullandığım corsair vs450'nin kaldırma ihtimali yoktur herhalde? Gerçi benim mevcut kasam da çok küçük, onu illaki değiştirmek zorundayım.

Çok teşekkürler, şimdi ileride uzun süre tekrar değiştirme imkanım olmayacağı için işlemciyi 6500 seçmek istedim zaten 100 lira oynuyor. Anakartı o dediğinizle değiştirdim, 10 lira daha ucuzdu hb'da. Psu-kasa hariç 2400 yapıyor. Ama işte psu-kasa kısmında takılıyorum çünkü pahalı, şu an kullandığım corsair vs450'nin kaldırma ihtimali yoktur herhalde? Gerçi benim mevcut kasam da çok küçük, onu illaki değiştirmek zorundayım.
Psu ne zaman alındı ? O psu yeterli olacaktır büyük ihtimalle. Daha dün GTX 1060 ile sistem toplama rehberinde o psu kullanıldı. GTX 1060 Sistem Toplama Rehberi - Technopat

Kasa olarak Aerocool V3X modelini alabilirsin uygun fiyata. Aerocool V3X Advance Devil Red Edition 12cm Ledli Fan USB Fiyatı

3 sene önce almıştım, hiç sorun yaşamadım daha. O zaman sadece kasa alıp kullanabilir miyim? Bu durumda 200 lirayı geçmeyecek düzgün, geniş bir kasa almam lazım.

Zalman'ı çıkarıp önerdiğiniz kasayı ekleyince 2573 yaptı. Fiyatlar uygun mudur genel olarak, alabileceğimin en iyisi bu mudur?

Dosya Ekleri

• deneme.jpg
    deneme.jpg
    73,9 KB · Görüntüleme: 162
i5 6500 şu anki i3 540 işlemcimden 7-8w daha az harcıyormuş ama rx 480, hd 7770'den (ekran kartım) 70w daha fazla harcıyor. Yani şimdi güç tüketiminin üzerine 60w daha binecek. İdare eder dediğiniz gibi ama sorun çıkmasından korkuyorum, acaba güç kaynağını da şimdi mi alsam.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı