i5 6500 ve RX 480 sistem toplama

Hb de RX 470 800 TL ordan almak daha ucuza getirebilir. Kalan parayla diğer bileşenleri artırabilir arkadaş.

Teşekkürler. Aralarında pek fark yokmuş gerçekten, 8 GB rx 480 yerine 4 gb rx 470 alırsam 240 lira iniyor. Bunu değiştirirsem neyi yükseltebilirim, işlemci ile anakart yeterli görünüyor. Daha az güç tükettiği için mevcut 450w psu da yeterli olur. Artan parayla bir SSD ya da HDD alabilirim?

Var var o yüzden acil değil zaten sadece büyük kısmını doldurduğum için ayriyeten bir tane ssd veya hdd alacağım ilerleyen zamanlarda, sadece şu anki indirimde ucuza bulabilirsem (yakın zamanda alan varsa mesela) 480 gb (ya da o civarda) bir SSD ya da düz 1TB bir hDD alabilirim. Şu an
Western Digital WD5000AAKS - 500 GB
SanDisk SDSSDHII120G - 120 GB SSD kullanıyorum.

Bu arada sepetin son halini ekledim, 2342 lira benim için oldukça ideal. Zaten 2500ü aşmamam gerekiyordu. Başka bir fikri/yorumu olan varsa duymayı çok isterim. Başta belirttiğim gibi uzun süre (4-5 yıl) herhangi bir parçasını değiştirmeden kullanmak istiyorum.

Dosya Ekleri

• deneme.jpg
    deneme.jpg
    51,7 KB · Görüntüleme: 83
Ah evet onu eklemek aklımdaydı son anda unuttum. 19 inç (1440*900) kullanıyorum hd girişi bile yok düz VGA. O yüzden rx 480 almak abartı olacaktı. Belki yaza kadar indirim yakalarsam bir monitör de alırım. Ya da şu an bildiğiniz f/p bir şey varsa ekleyebilirim.

2500 TL. 550 TL biraz pahalı benim için ayrıca %10 indirime de girmeyince pek uygun olmadı. Artık o sonraya kalacak 350 TL civarında bir şey bulamazsam çok da acil değil gerçi. HD 7770i VGA-dvi dönüştürücü ile kullanıyordum rx 470'de de dvi girişi var görünüyor, herhalde bir süre daha bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. Şimdi bilgisayar parçalarında olduğu gibi monitörler için de ayrı bir indirim yaparlarsa ondan faydalanarak alabilirim ileride.

2500 TL. 550 TL biraz pahalı benim için ayrıca %10 indirime de girmeyince pek uygun olmadı. Artık o sonraya kalacak 350 TL civarında bir şey bulamazsam çok da acil değil gerçi. HD 7770i VGA-dvi dönüştürücü ile kullanıyordum rx 470'de de dvi girişi var görünüyor, herhalde bir süre daha bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. Şimdi bilgisayar parçalarında olduğu gibi monitörler için de ayrı bir indirim yaparlarsa ondan faydalanarak alabilirim ileride.
Bu fiyatın altındaki monitörler oyun için çok uygun değiller artık. Paranızı biriktirip bu monitörü veya bunun sınıfındaki başka bir monitörü almanızı öneririm.

Evet şimdi de şöyle bir saçmalık ortaya çıktı, kartta DVI-D girişi var normal DVI-I değil. Benim kullandığım DVI-VGA dönüştürücü DVI-D'de çalışmıyormuş. Onun için gereken aktif dönüştürücüler de 100 lira civarında.

Biraz daha sade görünümlü kasalara bakıyorum da başka önerdiğiniz kasalar var mıdır?

Mesela şu nasıl: Zalman R1 1xUSB3.0, 2xUSB2.0 Midi Tower Kasa Fiyatı

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı