i5 6500 vs i7 7700k

RayBurten

Hectopat
Daha fazla  
Hali hazırda i5 6500 ve GTX 970 tabanlı 8 GB RAM bir masaüstü bilgisayarım var. Player Unkown, Battlefield 1, The Division gibi oyunlarda açık alanlarda drop yiyorum. Bunu işlemciye bağladım ve yeni bir islemci almaya karar verdim aklımda i7 7700k var sizce değer mi yoksa i5 6500 daha götürür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hali hazırda i5 6500 ve GTX 970 tabanlı 8 GB RAM bir masaüstü bilgisayarım var. Player Unkown, Battlefield 1, The Division gibi oyunlarda açık alanlarda drop yiyorum. Bunu işlemciye bağladım ve yeni bir islemci almaya karar verdim aklımda i7 7700k var sizce değer mi yoksa i5 6500 daha götürür mü?
İ7 7700k biraz sıkıntılı bir işlemci işlemciniz idare eder sizi istersen Ryzen geç istersen i5 6500'de devam ettirebilirsin.

Hocam cevabın icin sağol. Yeni bir AMD işlemci için yeni bir anakart gerekli ve benim bütçem sabit. Alıcağım işlemci i5 6500 den pek performanslı olmayacak peki i7 6700k nasıldır?

Bence RAM alın yoksa SDD'de alın Ryzen'a geçmeyi mantıklı bilmiyorum bu sistemde. İ7 alınabilir ama RAM'i öncelikli tutun.

Hocam cevabın icin sağol. Yeni bir AMD işlemci için yeni bir anakart gerekli ve benim bütçem sabit. Alıcağım işlemci i5 6500 den pek performanslı olmayacak peki i7 6700k nasıldır?
Hocam anakartınız OC desteklemiyorsa veya OC yapmayacaksanız K ibareli işlemci almaya gerek yok.

Hocam anakartınız OC desteklemiyorsa veya OC yapmayacaksanız K ibareli işlemci almaya gerek yok. Ayrıca arkadaşın dediği gibi RAM ve SSD eklemeniz daha iyi olacaktır. Bu sistemde Ryzen'a geçmeye şuanlık gerek yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı