i7-7700K vs i5-9600KF (Soğutma)

AMD'ye karşı ön yargılıydım açıkçası duyduklarım yüzünden ve 2070S'den önce RTX 5700 XT almıştım kart sorun çıkarmıştı. Ön yargım daha da arttı o yüzden herhangi bir AMD ürünü almayı düşünmüyorum ve benim araştırdığım kadarıyla i5 9600KF, Ryzen 5 3600'dan daha başarılı bir işlemci. Anakartı da her türlü değiştirmem gerekecek zaten yeni bir işlemci için. Sorduğum şeylere pek dikkat etmemişsiniz sanırım. İyi forumlar.

AMD'nin işlemcileri çok başarılı fiyat performans anlamında. Ekran kartında sorun yaşadıysanız ekran kartı konusunda AMD'ye ön yargılı olmanız çok normal fakat işlemci bambaşka bir platform.
Ayrıca kim 9600KF 3600'den iyi dediyse yanlış söylemiş. Burada fiyatından soketine mimarisine birçok artı sayarım ama konuyu Intel AMD tartışmasına çevirmek istemem.

AMD'nin işlemcileri çok başarılı fiyat performans anlamında. Ekran kartında sorun yaşadıysanız ekran kartı konusunda AMD'ye ön yargılı olmanız çok normal fakat işlemci bambaşka bir platform.
Ayrıca kim 9600KF 3600'den iyi dediyse yanlış söylemiş. Burada fiyatından soketine mimarisine birçok artı sayarım ama konuyu Intel AMD tartışmasına çevirmek istemem.
Peki AMD hangi anakartı ve işlemciyi önerirsiniz?
Yapılacak en mantıklı hareket kaliteli bir terman macun değişimi + kule tipi yeni soğutucu.
Evet, macun değişimi yapacağım dün sipariş verdim. Kule tipi dediğiniz nedir?

Kule tipi işlemci soğutucusu:
Sıvı soğutucu işlemci için:

Stok soğutucu ile yeni macunun pek bir etkisi olmaz. Kule tipi soğutucu ile daha iyi performans verir.
Aldığınız macunun kalitesi de önemlidir.

Arkadaş göstermiş. Öyle kule tipi soğutucular var ki sıvı soğutmalara taş çıkartır. En az 4 bakır broulu olan modellerden alın çift bakır borulu yetersiz kalır. Hatta eğer sıcaklıklar düşmüyorsa delid işlemi bile uygulanabilir yeni işlemciye gerek yok o işlemci o ekran kartını besler.

Bütçenizi söylerseniz ona göre önerelim. Olabildiğince ucuz ama etkili performansı olsun diyorsanız örnek olarak göstermiş olduğum Dark freezer gayet iyi. 5 bakır borusu var ve performans testlerini teknobiyotik youtube üzerinden yapmış. Fiyatına göre çok iyi bir soğutucu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı