1pwntrolz
Kilopat
Yakın zamanda CPU ile sorun yaşadığımı fark ettim. Yaklaşık 1 hafta öncesine kadar sorunum yoktu fakat bu son zamanlarda oyunlarda yüksek CPU kullanımı dolayısıyla FPS düşmesi yaşıyorum.
BF5'te 60FPS civarında sabitken bugün 30-40'larda seyrediyordu FPS. %100 CPU kullanımı, %80lerde GPU kullanımı oluyor.
PUBG'de de yeni güncellemeden sonra olmuştur diye düşündüm pek takmadım ama %100 CPU kullanılırken %80 GPU kullanıldığını gördüm.
Sistem boştayken %3-%5 arasında fakat mouse'ı oynatınca sağa sola %50'ye kadar çıktığını görüyorum.
Bilgisayarı 2-3 ay önce formatladım virüs vs. olduğunu düşünmüyorum.
Çift monitör kullanıyorum bununla bir alakası olduğunu da düşünmüyorum.
3.5 senedir termal macunu hiç değiştirmedim CPU sıcaklığı 42 derecelerde seyrediyor.
Sizce sorun nedir yol gösterir misiniz?
i5 6500
MSI GTX 970
8 GB 2133MHz Corsair RAM
MSI H170 GAMING M3 anakart
BF5'te 60FPS civarında sabitken bugün 30-40'larda seyrediyordu FPS. %100 CPU kullanımı, %80lerde GPU kullanımı oluyor.
PUBG'de de yeni güncellemeden sonra olmuştur diye düşündüm pek takmadım ama %100 CPU kullanılırken %80 GPU kullanıldığını gördüm.
Sistem boştayken %3-%5 arasında fakat mouse'ı oynatınca sağa sola %50'ye kadar çıktığını görüyorum.
Bilgisayarı 2-3 ay önce formatladım virüs vs. olduğunu düşünmüyorum.
Çift monitör kullanıyorum bununla bir alakası olduğunu da düşünmüyorum.
3.5 senedir termal macunu hiç değiştirmedim CPU sıcaklığı 42 derecelerde seyrediyor.
Sizce sorun nedir yol gösterir misiniz?
i5 6500
MSI GTX 970
8 GB 2133MHz Corsair RAM
MSI H170 GAMING M3 anakart
Son düzenleyen: Moderatör: