i5 6500 yüksek kullanım ve FPS düşmesi

1pwntrolz

Kilopat
Yakın zamanda CPU ile sorun yaşadığımı fark ettim. Yaklaşık 1 hafta öncesine kadar sorunum yoktu fakat bu son zamanlarda oyunlarda yüksek CPU kullanımı dolayısıyla FPS düşmesi yaşıyorum.

BF5'te 60FPS civarında sabitken bugün 30-40'larda seyrediyordu FPS. %100 CPU kullanımı, %80lerde GPU kullanımı oluyor.

PUBG'de de yeni güncellemeden sonra olmuştur diye düşündüm pek takmadım ama %100 CPU kullanılırken %80 GPU kullanıldığını gördüm.

Sistem boştayken %3-%5 arasında fakat mouse'ı oynatınca sağa sola %50'ye kadar çıktığını görüyorum.

Bilgisayarı 2-3 ay önce formatladım virüs vs. olduğunu düşünmüyorum.
Çift monitör kullanıyorum bununla bir alakası olduğunu da düşünmüyorum.
3.5 senedir termal macunu hiç değiştirmedim CPU sıcaklığı 42 derecelerde seyrediyor.

Sizce sorun nedir yol gösterir misiniz?

i5 6500
MSI GTX 970
8 GB 2133MHz Corsair RAM
MSI H170 GAMING M3 anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki diğer oyunlarda nasıl? Bilmiyorum LOL oynuyor musunuz fakat LOL gibi hafif bir oyunda bile 70% üstü ise sistemde bir sıkıntı var. İşlemci 4C;4T olsa bile PUBG için kullanımı fazla buldum. Formattan önce de bu sorun var mıydı? Formattan sonra kurulması gereken yazılımları eksiksiz ve güncel olarak kurdunuz mu?

Peki diğer oyunlarda nasıl? Bilmiyorum LOL oynuyor musunuz fakat LOL gibi hafif bir oyunda bile 70% üstü ise sistemde bir sıkıntı var. İşlemci 4C;4T olsa bile PUBG için kullanımı fazla buldum. Formattan önce de bu sorun var mıydı? Formattan sonra kurulması gereken yazılımları eksiksiz ve güncel olarak kurdunuz mu?
Kurdum sanirim suruculerini tekrardan gozden geciririm. Tesekkur ederim yanitiniz icin. Formattan once sorun yoktu.
Kağıt üstünde darboğaz görünüyor ama önceden yapmayıp şimdi yapması bence yazılımsal bir sorun diye düşündürüyor
Evet ben de ona cok takildim darbogaz var gibi ama yok
Kağıt üstünde darboğaz görünüyor ama önceden yapmayıp şimdi yapması bence yazılımsal bir sorun diye düşündürüyor
Bu ilk görsel kendi ayarlarımda iken.

1580469872867.png

Bu 2.si ise grafikler Ultra'da iken.

1580469951619.png

Bu da BF5'in sistem gereksinimleri. Farkındayım CPU eksik kalıyor gereksinimlere göre fakat böyle olması normal değil sanki..

1580469394457.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı