i5 6600 GTX1070 Darboğaz

Non K ile K arasında OC yapıldığı zaman %27 belki daha fazla GHz farkı oluyor. Buda zaten darboğazı engelliyor.
Kafanıza göre %27 daha fazla veya az karar veremezsiniz. O.C tamamen silikon kalitesine bağlı şans işidir. Belki %10 artış olur belki %35. Bu işlemci O.C yapılmadan da bu kartları besleyebilir güçte.
Şimdi aklıma geldi. Non K için OC rehberi vardı eski bios sürümüne geçip. Aslında denenebilir.
Non K işlemcilere O.C tavsiye edilmiyor. Normal O.C'dan farklı bir yol ile yapılıyor ve sağlıklı değil. İşin fantezisine girenlerin yapacağı bir şey.

Ayrıca arkadaşın anakartı bahsettiğiniz BCLK işlemini desteklemiyor.

Düzeltiyorum hocam siz 4.8'de kullandığınız için yazdım.

GHz olarak bakarsak benim işlemcim stok değerlere göre %40 civarına yakın daha performanslı çalışıyor. CPU-z tek çekirdek performansında i7-7700K stok olandan daha performanslı halde.
%27 4.4 GHz yapar. Buda çoğu 6600k için cikilabilecek bir değer. Sizin silikon kaliteniz iyi ve dediğim gibi daha üst performans almışsınız.

6600k ile 1070 kullandım 3,5 yıl. Maalesef herkes sizin deneyimlerinizi yaşayamayabiliyor. Oyunların yarısında darboğaz oluyordu. Üstelik çift kanal 3000MHz ram kullanıyordum. Darboğazı önlemem için 4.5GHz ye çıkarmam gerekiyordu. Bu da hali hazırdaki soğutma şartlarım için sürekliliğe elverişli değildi. Yani sizde olmadı arkadaşda da olmayacak diye bi kaide yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…