i5 6600 ile GTX 950 darboğaz sorunu

Daha fazla  
CPU: i5 6600 3.30 GHz
GPU: MSI GTX 950 2 GB
Anakart: MSI B150M gaming
RAM: 8 GB DDR4
HDD: 500 GB
PSU: 600W

Sistemi yaklaşık 3 ay önce topladım fakat harddiskim eskiden kalan bi harddiskdi okuma hızı falan biraz düşük kalıyor asıl konuya gelecek olursak bu sistem ile birlikte CS'de en yüksek ayarlardada 100 ve 180 FPS arası en düşük ayarlardada 100 180 arası FPS alıyorum. FPS değişikliği görmediğim için aklıma darboğaz olabilir mi acaba sorusu geldi. Msi afterburner'ı indirip tek tek değerlere baktım ve ekran kartımın %99 kullanılmadığını CS'de:%50 %80 aralarında dolaştığını, Rise of Tomb Raiderda %70 ile %93 arasında dolaştığını gördüm. İşlemcim ise tam performansını vererek çalışıyor. Benim düşüncem Harddiskimde bir sorun olabileceği ama bu kadar da fark ettirceğini sanmıyorum. Sizin düşünceleriniz neler acaba.Yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz sorunu ortada yok. CSGO oyunda GPU dalgalanması normal, sürekli tam performans çalışmak zorunda değil GPU. HDD'de sorun olursa oyunlarda takılma, kasma olur, sende bu durumlar yaşanmıyor galiba. HDD hızının düşük olması ara sahneler yüklenirken gecikmeye neden olur, HDD Bad Sectör yoksa takılma yaşamaması lazım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı