i5 6600 Satıp i7 6700K'ya geçmek mantıklı mı?

Shalashaskaa861

Hectopat
İşlemcimi satıp i7 6700K veya 9400F- 9500F gibi modellere geçmek ne kadar mantıklı performans farkına değer mi?
2500 TL gibi bir bütçem var yeni işlemci de ne önerirsiniz ikinci el olarak?

Sistemim;
İşlemci: i5 6600
Anakart: MSI Z170A Gaming m7
Ekran kartı: Gigabyte RX 570 4 GB.
RAM: Kingston HyperX Fury DDR4 16 GB (2x8) 2666MHz.
SSD: Kingston HyperX Fury 240 GB.
Güç kaynağı: Zalman 700W 80 Plus.

9500F gibi yeni nesil modellere yönelmek daha faydalı hocam.

10105F'e geçsen daha iyi olur. Multi-thread önemli, artık bu zamanda 4/4, 6/6 işlemcilere sıkışmaya gerek yok en az 8 thread ve güçlü tekli çekirdek her işi görür.

İşlemcimi satıp i7 6700K veya 9400F- 9500F gibi modellere geçmek ne kadar mantıklı performans farkına değer mi?
2500 TL gibi bir bütçem var yeni işlemci de ne önerirsiniz ikinci el olarak?

Sistemim;
İşlemci: i5 6600
Anakart: MSI Z170A Gaming m7
Ekran kartı: Gigabyte RX 570 4 GB.
RAM: Kingston HyperX Fury DDR4 16 GB (2x8) 2666MHz.
SSD: Kingston HyperX Fury 240 GB.
Güç kaynağı: Zalman 700W 80 Plus.
hocam benim sistem size benzerdi komple satıp yeni nesil sistem topladım. isterseniz parçaları satın ekran kartı idareten elinizde kalsın, yeni sistem toplayın durumunuz müsaitse tabi sadece tavsiye.

10105F'e geçsen daha iyi olur. Multi-thread önemli, artık bu zamanda 4/4, 6/6 işlemcilere sıkışmaya gerek yok en az 8 thread ve güçlü tekli çekirdek her işi görür.

Hocam onun için LGA 1200 sokete geçmem lazım.

Hocam onun için LGA 1200 sokete geçmem lazım.

Anakartta bütçeyi oraya çekeceksen 12. nesle yürümek en mantıklısı olacaktır. Sana attığım anakart iş görecektir, fazladan slotu ne yapacaksın ki? 4 kanal RAM takayım desen qual channel'ı kullanacak işlemci yok. M.2, SSD, HDD bağlantıları elindekine fazlasıyla yetecek. Ekran kartlarında crossfile, SLI zımbırtıları kalktı mining yapmayacaksan ona da gerek yok.

Sana yeni bir anakart ile yeni bir işlemci lazım o bütçede, en uygunu da bu ikili olur. Fazlası için bütçeyi daha da aşman lazım.

@Shalashaskaa861 10400F de güzel olur. Ben bütçen için 10105F önerdim. İlla üst seviye anakart istiyorsan,

Son düzenleme:
Hocam benim sistem size benzerdi komple satıp yeni nesil sistem topladım. İsterseniz parçaları satın ekran kartı idareten elinizde kalsın, yeni sistem toplayın durumunuz müsaitse tabii sadece tavsiye.

Durumum pek müsait değil toplarsam 2. el toplayabilirim. İşlemci ve ekran kartı dışında memnunum sistemden. Şu anlık işlemci ve ekran kartı'nı güncelleyeceğim daha sonra satabilirim.
Geçebilirsin anakart da attım, hem o 11. nesil de destekliyor. İleride bir 11400F yükseltmesine de açık olacak. Bana sorarsan 10105F her ihtiyacını karşılar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam aklımda olsun bu ama tercihen orta üst bi anakart istiyorum arada testlerde kullandığımından dolayı şuan ki anakartımın slotları çok rahat ettiriyor beni 2000 tl'ye kadar slotları bol güzel bi anakart tavsiyen var mıdır ?
Bir de i5 10400F daha mantıklı olmaz mı 2000 TL'ye kadar çıkabilirim işlemci de.
(temiz 2. el düşünüyorum daha çok)
Anakartta bütçeyi oraya çekeceksen 12. nesle yürümek en mantıklısı olacaktır. Sana attığım anakart iş görecektir, fazladan slotu ne yapacaksın ki? 4 kanal RAM takayım desen qual channel'ı kullanacak işlemci yok. M.2, SSD, HDD bağlantıları elindekine fazlasıyla yetecek. Ekran kartlarında crossfile, SLI zımbırtıları kalktı mining yapmayacaksan ona da gerek yok.

Sana yeni bir anakart ile yeni bir işlemci lazım o bütçede, en uygunu da bu ikili olur. Fazlası için bütçeyi daha da aşman lazım.
işlemci için 2000-2500 tl anakart için de 2000 tl civarı bütçem var en iyi kombinasyon hangisi olur ? (2. el olabilir)
Anakartta bütçeyi oraya çekeceksen 12. nesle yürümek en mantıklısı olacaktır. Sana attığım anakart iş görecektir, fazladan slotu ne yapacaksın ki? 4 kanal RAM takayım desen qual Channel'ı kullanacak işlemci yok. M.2, SSD, HDD bağlantıları elindekine fazlasıyla yetecek. Ekran kartlarında crossfile, SLI zımbırtıları kalktı mining yapmayacaksan ona da gerek yok.

@Shalashaskaa861 10400F de güzel olur. Ben bütçen için 10105F önerdim. İlla üst seviye anakart istiyorsan,

MSI MAG B560 serisi benim de dikkatimi çekti daha iyi bir alternatif bulamazsam buna bakabilirim. 2. el piyasasına da biraz göz atayım.
12. nesil de hangi işlemciyi önerirsin.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı