PC 2 haftalık, driverlar vs. güncel. Orijinal Windows 10 Pro x64 kurulu. İçinde yalnızca 1 tane crackli oyun var başka da çakma bir şey yok. Onu da eski PC'mde oynamıştım, virüs vs. sorun çıkmamıştı.
Genellikle PC uzun süre açık kalınca böyle oluyor. Mesela dün açtım, kapattım. Ancak bugün sabah açtım, akşama kadar açıktı, bu başıma geldi.
Şimdi olay şöyle; Başlata sağ tıklıyorum, "Bilgisayarı Kapat" diyorum, "Kapatılıyor" yazıyor. Ekran siyah oluyor, birkaç saniye sonra Windows ekranı geliyor tekrar.
Kaç yıllık PC kullanıcısıyım, bu kadar saçma birşeyi ilk defa gördüm. Format atmak istemiyorum, nasıl düzeltebilirim, internette kaydadeğer bir şey bulamadım.
Sorun acil, şu an kapanmıyor mesela.
NOT: Bellek kullanımı çok yüksek, masaüstünde bile %98'lerde
DİPNOT: Ayrıca kaç gündür dikkatimi çekiyor, Görev Yöneticisi'nde, Başlangıç kısmında, kaynağı belli olmayan, NA isimli bir şey var, bu nedir ?
BIOS güncel. Ayrıca BIOS'taki ayarlarla uğraşmadım, default halinde zaten.
Son günlerde şöyle de bir olay var, "Donanımı Güvenle Kaldır" kısmında ekran kartım görünüyor;
@Adion @Recep Baltaş ... Acil olmasa gerçekten etiketlemezdim, çok canımı sıktı bu mesele.
Sistem detaylı özellikleri imzamda, Avast kullanıyorum, "Tam Tarama" yapınca vs. virüs sıkıntısı yok.
Dün mecburen fişten kapattım.
Abi bu kadar kişi bakıyor, kimsenin mi fikri olmaz.
Konu Güncel.