1) B350 genel olarak sata yetecektir, X370 kendi özgü bazı avantajlarının yanında OC performansında biraz daha iyi ama fiyat performans olarak B350 almak daha doğru. İki Anakartın özellikleri kendine göre karşılaştır B350 sana yeterli geliyorsa onu al.
2) Fark olur tam ne kadar olur bilemiyorum onu.
3) Uyumluluk listesinde olmadı diye RAM uyumsuz olmuyor ama yine de kontrol etmekte fayda var. İlk Ryzen serisi işlemci ve Anakart uyumluluklarında kullanıcılar RAM uyumsuzluğundan çok çekti, daha sonra BIOS güncellemesi ile sorunlar düzeltildi.
4) Yüksek frekanslı RAM alırsan Ryzen işlemcilerin oyun performansını biraz daha artıracaktır, ani FPS düşüşü neden yaşayasın, böyle bir şey olmaz.
6) Acelen yoksa bekleyebilirsin, fiyat olarak B350 ve X370 modellerinden biraz daha pahalı olurlar gibi duruyorlar yine görmek gerek tabii.
7) AMD Ryzen Anakart modellerinde şimdiye kadar böyle bir şey duymadım.
8) Bütçene uygun olarak B350 modellerinden en uygun fiyatlı olan modelleri alabilirsin. Asus, MSI, Gigabyte ve Asrock gayet kaliteli markalar.
Sistemine gelirsek elindeki işlemci hala yeterli bir model, 6600 bir oyun yüzünden CPU değişimi yapmana pek gerek yok. BF1 işlemciye yüklenen bir oyun birazcık darboğaz yaşaman performansına doğrudan etki etmez.
2600X modeli de gayet iyi tercihtir, çok güçlü bir modeldir. 6600 ile idare edebilirsin, ülkedeki ekonomik şartlardan dolayı fiyatlar bu seviyedeyken sistemi şu şartlar altında güncellemek bana doğru gelmiyor, tabii tercih senin sen karar vereceksin sonuçta. Ülkedeki bu aşırı fiyatlarda uzun yılar devam edecek gibi görünüyor, kısa bir süre içinde maalesef fiyatlarda yine değişim olmayacak.